< Maltepe Belediyesi İşçilerinin Grevi Sona Erdi

Maltepe Belediyesi işçisi grev oylamasındayken, Genel-İş Merkezi'nin brüt 4700 TL'lik sözleşmeyi imzalaması nedeniyle işçilerin 6 gündür sürdürdükleri grev sona erdi.

Maltepe Belediyesi işçileri greve fiili olarak devam edip etmeyeceklerine ilişkin oylamadayken, Genel-İş Merkezi brüt 4700 TL'lik sözleşmeyi imzaladığını duyurdu.

Maltepe Belediyesi işçilerinin yaptıkları oylamada "Greve devam" sonucu çıktı. Ardından şube yönetimi ve işçi temsilcileri işçilerle değerlendirme toplantısı yaptı.

Genel İş Şube yöneticileri ve işçi temsilcileri yaptıkları açıklamada genel merkezin işçilerin iradesine rağmen sözleşmeyi imzalayarak grevi fiili olarak sonlandırdığını belirtti.

Belediye yönetimiyle yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını işçilere aktaran Şube Başkanı Yenigül Özen Dolgun, “Geldiğimiz noktada sendikalı olmak, sendikal haklarımızı kullanmak Anayasal bir hak. Bu hakkımızı kullanırken kimsenin müdahale etmemesi gerekirken çöpler bahane edilerek terörize edilerek burada yapılan organizasyonu sanki bir terör faaliyetiymiş gibi algı yaratmaya çalışıyorlar. Biz burada emeğimizin peşindeyiz, ekmeğimizin peşindeyiz. Kimsenin bunu manipüle etmesine de müsade etmedik hep birlikte onurlu bir şekilde bu mücadeleyi yürüttük" dedi.

Sözleşmenin imzalanması nedeniyle grevin fiili olarak sona erdiğini belirten Dolgun,"TİS yetkisi Genel Merkezde olduğu için Genel Merkez bu iradesini kullanacağını söyledi. Genel Merkez bunu imzalarsa yasal olarak grev sürecimiz sona erer. Devam etmeyi seçersek geçen seneki gibi eylem süreci başlatmış oluruz. Pandemi koşullarını da gözeterek bunu da hep birlikte değerlendireceğiz, birlikte karar vereceğiz” dedi.

İşçi temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda, sendika genel merkezinin müdahalesine tepki göstererek, bu sözleşme kabul edeceğimiz bir sözleşme değildi buna rağmen imzalandı. Grevimiz genel merkezin müdahalesiyle sona erse de mücadelemiz devam edecek. Bizim grevimizi kıranlara, irademizi yok sayanlara, örgütlülüğümüzü bölmek isteyenlere karşı mücadelemiz sürecek" dedi.