< < SML İşçilerinden Dayanışmaya Çağrı

SML Etiket'te işten atılan Dev Tekstil üyesi 3 kadın işçi fabrika önünde çadır kurarak sendika düşmanlığına, taşeronlaştırmaya, işten atmalara karşı mücadeleye başladı.

İstanbul Avcılar'da Haramidere Sanayii'de bulunan SML Etiket fabrikasında aralarında Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası üyesi 3 işçinin de olduğu 22 işçi "üretimde daralma" bahanesiyle işten çıkarıldı.

İlk olarak ücretsiz izin saldırısı ile karşılaşan işçiler daha sonra fabrikaya çağrılarak işten çıkarıldıkları bildirildi. Haksız, hukuksuz biçimde işten çıkarıldıklarını, asıl nedenin sendikalı olmaları ve haksızlıklara karşı çıkmaları olduduğunu belirten Dev Tekstil üyesi işçiler Seçil Arı, Derya Sırbudak ve Nazan Demirbağ sendika düşmanlığına, taşeronlaştırmaya ve keyfi işten atmalara karşı SML Etiket önünde direniş çadırı kurdu.

Bugün itibariyle fabrika önünde eyleme başlayan kadın işçiler dayanışma çağrısında bulundu.

SML Etiket işçileri yaptıkları çağrıda: "Sendika düşmanlığına, taşeronlaştırmaya, keyfi işten atmalara hayır diyoruz. Haksız, hukuksuz biçimde işten çıkartıldık. Direnişimizin birinci gününde siz sevgili dostlarımızı SML Etiket fabrikası önüne bekliyoruz" dedi.