Baldur Süspansiyon 3 İşçiyi İşten Çıkardı

Kocaeli Gebze’de Baldur Süspansiyon fabrikasında Türk Metal Sendikası’ndan istifa ederek Birleşik Metal-İş Sendikası’na geçen 3 işçi işten çıkarıldı.

Kocaeli Gebze Çayırova’da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikasında sendikalı üç işçi işten çıkartıldı.

Baldur Süspansiyon işçileri 2016 yılında da DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlenmiş ve 3 işçi işten atılmıştı. Bunun üzerine patron işçileri baskıyla Türk-İş’e bağlı Türk Metal’e üye yapmıştı. İşçiler, yıllar sonra yeniden Birleşik Metal İş Gebze 2 No’lu Şube’de örgütlendi.

Baldur patronu yetkiyi alan ve sözleşme sürecini başlatan sendikaya ve işçilere karşı yine işçi kıyımına başvurdu. Fabrikada iki işçi temsilcisi ve bir işçi işten çıkarıldı. Salgın süresince fazla mesailerle çalışmaya zorlanan işçilere Baldur yetkililerinin, bir de “sadakat” çağrısında bulunduğu belirtildi.