BTS Adana ŞubesiTuran Erdoğan'ın sürgün edilmesini protesto ederek baskı ve hukuk dışı uygulamalara karşı mücadele edeceklerini belirtti.

TCDD'da sürgünler devam ediyor. Mayıs ayında aralarında çok sayıda BTS üyesinin de bulunduğu 84 demiryolu işçisi çeşitli gerekçelerle sürgün edilmişti. BTS sürgünlere karşı Ankara'ya yürüyüş yapmıştı.

Adana'da BTS şube yöneticisi Turan Erdoğan sürgün edildi. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Adana Şubesi üyeleri, şube yöneticilerinden Turan Erdoğan'ın Osmaniye'ye sürgün edilmesini  basın açıklaması yaparak protesto etti.

Adana Garı önünde "Baskı Sürgün Keyfi Uygulamalara Boyun Eğmeyeceğiz" yazılı pankart açan  BTS üyelerine çok sayıda Eğitim-Sen üyesi de destek verdi.

BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, hukuk ve adalete sığmayan sürgün uygulamalarına maruz kaldıklarını ifade ederek, yöneticileri Erdoğan'ın TCDD Trafik Daire Başkanı Abdullah Özcanlı ile bir teftiş sırasında yaşanan tartışmadan sonra sürgün edildiğini aktardı.

Özkan, “4688 Sayılı Sendika Kanunu'na göre sendika işyeri temsilcileri ve yöneticileri isteği dışında çalıştığı yerden başka yerde çalıştırılmaz. Örgütlenme çalışmalarının engellememesini esas alan bu yasaya uymayan TCDD yöneticileri derhal bu yanlıştan vazgeçmelidir" dedi.

Şube yöneticisi Erdoğan'ın  görevlendirilmesinin iptal edilerek işyerine iadesinin sağlanması gerektiğini belirten Özkan, "Buradan bir kere daha bu hukuk dışı ve keyfi uygulamalardan korkmadığımızı, bu baskılara karşı susmayacağımızı ve kendilerine itaat etmeyeceğimizi söylemek istiyoruz" dedi.

Sürgün edilen Turan Erdoğan ise tüm baskı ve hukuk dışı uygulamalara boyun eğmeyeceklerini, mücadele edeceklerini söyledi.