< Demiryolları Ankara’ya Yürüyecek

BTS İzmir Şubesi, sürgünlerin durdurulması talebiyle Ankara'ya yapacakları yürüyüşle ilgili bir açıklama yayınladı.

"2 Haziran saat 11.00’da Alsancak Gar önünden Ankara’ya yürüyoruz.

İktidarın belediyeleri kaybetmesi sonucu intikam duygusuyla hareket edip tüm muhalif örgütleri sindirmek adına sendikamız BTS ve KESK bileşenlerine karşı yürütmüş olduğu sistematik saldırıları hep birlikte püskürtmek istiyoruz" denilen açıklamada TCDD yönetiminin İçişleri Bakanlığı, Valilikler ve Emniyet Müdürlüklerine yazı yazarak kişisel ve Sendikal hak ve özgürlüklerin kısıtlanmak istendiği vurgulandı.

Açıklama "TCDD yönetimi yarın (02.06.2020) saat 11.00’da Alsancak Gar önündeki basın açıklamamızın, şehirden çıkışımızın ve Ankara’ya girişimizin engellenmesi için talimat vermektedir. Bu anlamda yarın yanımızda olmanız emek ve demokrasi mücadesinin sürdürülebilir olması açısından ayrıca önemlidir" sözleriyle sona ererken herkes eyleme destek olmaya çağrıldı.

İstanbul’da da BTS’li emekçiler saat 11.00'de Haydarpaşa Garı’ndan basın açıklaması yaparak yola çıkacak.