İşten Çıkarılan Güngören Belediyesi İşçileri Eylemde

Güngören Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde taşeron olarak çalışan 39 kişiyi işten çıkarttı. İşçiler belediye binası önünde oturma eylemi yaparken, yetkililerden bir açıklama bekliyor.

İSTANBUL - Belediyelerde işçi kıyımı son hız devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işten atıldıkları için işçiler İBB önünde kitlesel olarak eyleme başlamıştı.

Belediyelerdeki işçi kıyımları İstanbul başta olmak üzere pek çok şehirde yaşanmaya devam ediyor.

Güngören Belediyesi’nde 39 işçi işten atıldı.

İstanbul'da son olarak AKP’li Üsküdar Belediyesi'nin gerekçe göstermeksizin temizlik, park bahçe, destek hizmetleri başta olmak üzere çeşitli birimlerden 150 işçiyi işten atması gündeme gelmişti. İşçiler, Hak İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet İş Sendikası'na üye olduklarını fakat yalnız bırakıldıklarını belirtmişlerdi. İBB önünde eylem yapan işçilere destek veren AKP milletvekilleri ve Hizmet İş Sendikası'na tepkilerini de dile getiren işçiler yaşanan işçi kıyımının durmasını ve tüm işçilerin işlerine iadesini istemişti.

Bugün ise Güngören Belediyesi’nde  39 işçi işten atıldıklarını duyurdu. İşten atılma gerekçelerini de bilmeyen işçiler belediye binası önünde oturma eylemine başladı.  Güngören Belediyesi işçileri yetkililerden bir açıklama istiyor.