Binlerce Venezuelalı, PDVSA ve diğer devlet kurumlarında bir usulsüzlük ağı keşfedildikten sonra, Başkan Nicolás Maduro hükümeti tarafından yürütülen yolsuzlukla mücadele politikalarını desteklemek için 25 Mart Cumartesi günü Karakas'ta düzenlenen bir gösteriye katıldı.

Yürüyüşe katılanlar, Karakas, Parque Carabobo'daki Kamu Bakanlığı önünden başladıkları yolculuklarına Las Palmas bölgesindeki Petróleos de Venezuela (PDVSA) genel merkezinin önünde son verdiler.

Protestocular, "Dürüst olan daha çoktur" ve "Maduro, yolsuzluğa sert vur" gibi sloganların yer aldığı pankartlar açtı.

Karakas belediye başkanı Carmen Meléndez, miting sırasında "Burada Başkan Nicolás Maduro'ya ve hepimize desteğimizi veriyoruz (...) yolsuzluğun bağışlanmaması, bunun ülkeye zarar vermek olduğunu" vurguladı.

İktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV)’nin başkan yardımcısı Pedro Infante kendi payına şunları söyledi: "Devrim, başkanımız Nicolás Maduro tarafından üstlenilen yolsuzluğa karşı mücadelede üstleniyor ve önderlik ediyor."

Meclisten, "büyük bir tartışmanın ardından Başkan Maduro'yu desteklemeye yönelik bir anlaşmanın onaylandığını, ayrıca bir milletvekilinin dokunulmazlığının kabul edildiğini" hatırlattı.

Devlet Başkanı Nicolás Maduro, Twitter hesabında yolsuzlukla mücadele politikalarına destek yürüyüşüne katılan Venezuelalıları selamladığı bir mesaj yayınladı.

“Yolsuzluğa karşı verilen demir savaşı desteklemek için yürüyen Venezuelalıları selamlıyor ve kocaman kucaklıyorum. Desteğinizle, Bolivarcı etik ve ahlakla gerçek adalet mücadelesini sürdürmek için güçlerimizi birleştiriyoruz” diye yazdı Başkan Maduro.

Aynı şekilde, halkı yolsuzluk belasını kınamada aktif kalmaya çağırdı.

Bu Cumartesi, Venezüella savcısı Tarek William Saab, bir basın toplantısında, devlete ait PDVSA ve Ulusal Kripto Aktifler Denetleme Kurumu'nda (Sunacrip) keşfedilen yolsuzluk planına dayanarak üst düzey kamu görevlilerinin ve sıradan vatandaşların yakalanmasıyla ilgili ayrıntıları sundu.

Şimdiye kadar toplam 25 kişinin (devlet kurumlarından 10 yetkili, 11 iş adamı, üç yargıç ve bir belediye başkanı) Venezuela Hükümeti tarafından kınanan bir yolsuzluk planına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındığını açıkladı.

Saab, olaya karışanların neredeyse tamamının, PDVSA'nın Kripto Aktifler Müfettişliği ve Ticaret ve Tedarik Başkan Yardımcılığı bünyesinde işlenen usulsüzlüklerle ilgili olduğunu açıkladı.