Yunanistan’da bugün Ulusal Genel Grev vardı. Haftalar öncesinden çağrıları yapılan grev için 61 ilde düzenlenecek mitingler de önceden duyuruldu.

9 Kasım geldiğinde Yunanistan işçi sınıfı toplu iş sözleşmesi ve ücret artışı talebiyle 24 saatlik Genel Ulusal Greve gitti. Taleplerinin arasında istikrarlı bir enflasyon ve enflasyon karşısında haklarının korunması, istikrarlı tam zamanlı iş de vardı. Ancak işçileri sindirmek ve grevi baltalamak isteyen hükümet, “yasadışı” ilan ettiği grev ve eylemlere saldırmakta tereddüt etmedi.

Bu yıldırma taktiklerine karşı sendikalar büyük bir dayanışma içinde 24 saatlik greve tam katılımla karşılık verdi. Metrolar, otobüsler hareket etmedi. Şafak sökmesiyle Yunanistan'ın her yerinde ve tüm sektörlerde grev gözcülüğü kuruldu. Endüstriler, şantiyeler, limanlar, bankalar, süper marketler vb...

Greve dünyanın her yanından sendikalar da enternasyonal dayanışma içinde olduklarını ilan ettiler.

İşsizlik, güvencesizlik ve yoksulluğa karşı "Biz kazanacağız, gücümüz var" sloganıyla Atina Meydanında onbinlerce işçi toplanırken, 60 şehirde daha işçi ve emekçiler gövde gösterisi yapmak için meydanları doldurdular.

Süleyman Acar