< Arjantinli Öğretmenler De Grevde

31 Ekim Pazartesi günü, Arjantin Eğitim İşçileri Sendikası (UTE), Buenos Aires Şehri'ndeki eğitim merkezlerinde, eğitim bütçesindeki azalmaya karşı çıkmak ve geçici ve sözleşmeli öğretmenlerin görev süresinin belirlenmesi için genel grev ilan etti.

Geçtiğimiz hafta boyunca öğretmenler, başkent Arjantin'in çeşitli yerlerinde toplu eylemler yaparak taleplerinin dikkate alınmamasını protesto ettiler. Eğitim İşçileri Sendikası (UTE) İletişim Sekreteri Paula Galigniana, “Buenos Aires belediye başkanının taleplerin hiçbirine yanıt vermediği göz önüne alındığında, Cumartesi günü çalışmama ve öğretim iş gününü savunmaya karar verdik. Ayrıca öğretmenlerin tacizine son verilmesini talep etmek için 31 Ekim'de 24 saatlik grev çağrısı yapıyoruz” dedi.

Galiniana ayrıca öğretmenlerin hizmet içi eğitimi savunduklarını ve Pazartesi’den Cuma’ya olan iş gününe saygı gösterilmesini talep ettiklerini açıkladı.

Eğitim İşçileri Sendikası 1957'de kuruldu ve Buenos Aires Şehrindeki eğitim sektörüyle bağlantılı tüm kamu ve özel işçileri temsil ediyor.