< İşçiler Filistin Halkının Yanında

İşçilerin vatanı yoktur. Doğuştan enternasyonal bir sınıftır işçi sınıfı. Tüm yeryüzü onun kavga alanı, bütün ezilen halklar yoldaşıdır.

Kendisini kurtarırken tüm insanlığı kurtaracak olan sınıf olarak işçi sınıfı, tüm ezilenlerin sorunlarını kendi sorunu olarak ele almadan ulaşamaz hedefine. Bu yüzdendir ki, nerede zulme karşı bir isyan ateşi görürse sahiplenir işçi sınıfı.

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırıları, yıkım ve katliamı sürerken, dünyanın dört bir yanında sokaklara çıkanlar işçi ve emekçilerdi. İşçiler, sadece protesto gösterileriyle yetinmedi. Bizzat “üretimden gelen gücünü” de harekete geçirdi. İtalya'da Livorno Limanı işçileri, limanlarından hareket edecek ve İsrail'in Ashdod Limanına silah ve patlayıcı yüklü konteynerlar taşıyacak olan Asiatic Island Gemisi'ne yük yüklemeyi reddettiklerini duyurdular. Ve Liman yetkililerine gerekli kontrollerin yapılması konusunda raporlar gönderdiler.

Örgütlü liman işçileri, "Livorno Limanı, Filistin halkına yönelik katliamın suç ortağı değil" dediler. Ancak gemi, sendikasız işçiler tarafından yüklenerek hareket etti. Sendikalı işçiler Livorno sokaklarında, Gazze’nin bombalanmasının derhal durdurulması ve Filistin halkıyla dayanışma için yürüdü.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde de Durban Limanı’nda işçiler, İsrail gemilerini boşaltmayı boykot kararı aldı.

Güney Afrika Taşımacılık İşçileri Sendikası (SATAWU) bu kararı, Genel Filistin Sendikaları Federasyonu’nun (PGFTU), İsrail gemilerinin ve mallarının limanlardan ve havalimanlarından boşaltılmasının boykot edilmesi çağrısının ardından alındı.

Limana demirleyen İsrailli Zim firmasına ait Zim Shangai isimli geminin yükünün boşaltılması işçiler tarafından boykot edildi. Ve liman işçileri Durban kentinde bir araya gelerek Filistin’le dayanışma eylemleri yaptılar.

Güney Afrikalı liman işçileri, daha önce 2009 yılında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için İsrail gemilerinin yükünü boşaltmayı reddetmişti.