Yunanistan'ın başkenti Atina'da polis ve sivil faşist işbirliği ile mültecilere saldırı gerçekleşti!

Son dönemde yaşanan emperyalist paylaşım savaşlarının bedelini mülteciler ödüyor! Türkiye'nin sınır kapılarını açması üzerine Avrupa Birliği sınırlardaki önlemleri artırdı. Saldırgan politikaların önünü açtı. Özellikle Almanya ve Yunanistan sınır hattına Frontex Avrupa sınır polislerini yığdı! Bununla birlikte sınırda yakaladıkları her tür göçmeni (buna politik sığınmacılar da dahil) sınırın öbür tarafına gönderme/atma (push back) yasal hale getirildi.

Salgını bahane eden Nea Demokratia hükümeti karantina koşullarını fırsat bilerek mülteci yasalarının hemen hepsini değiştirdi. Tabii tüm bunlar Almanya’nın bilgisi, yönlendirmesi ve desteği ile oldu. Daha önce UNCHR Birleşmiş Milletler iş birliği ile mültecilere sağlanan barınma evleri geri alınarak, mülteciler sokakta yaşamaya mahkum edildi. Evlerinden olan mülteciler şehrin emekçi semtlerinden olan Victoria’da parkta yerlerde yatarak geçinmeye çalıştılar.

Türkiye'nin faşist tabanını canlandırmak için Ayasofya'nın ibadete açılması Yunan faşistlerini de harekete geçirdi. Parlamentodan destek alan ırkçı faşist parti Altın Şafak dün polis ile işbirliği yaparak Victoria Meydanı’nda sokakta yaşamak zorunda kalan mültecilere saldırdı.

Özellikle Victoria halkı mültecilere sahiplenirken, polis ve faşist Altın Şafak Partisi de anti-faşistlere saldırdı. Gaz bombası ve sopalarla kitleyi Victoria Meydanı’ndan uzaklaştırmaya çalıştılar!

Yunan anti-faşistlere düzenlenen operasyon, tam kapsamlı olarak çete-polis işbirliği ile oldu! Çok sayıda anti-faşist darp edilirken bir çok kişi gözaltında alındı. Victoria Meydanı’nda yaşayan mültecilere ise polis ve faşist çeteler sopalarla saldırd...!