Lübnan'da başta başkent Beyrut olmak üzere ülkenin birçok bölgesinde ekonomik krize karşı başlayan eylemler, ayaklanma düzeyinde devam ediyor.

Açlık, işsizlik, yoksulluk gibi yaşamsal sorunlarının kökten çözümü için ,geçtiğimiz yılın Ekim ayından beri sokaklara inen, ayaklanan Lübnan emekçileri, eylemlerine devam ediyor. Bu eylemler sürecinde Lübnan Başbakanı istifa etmiş ancak halk bununla yetinmeyeceğini dile getirmiş ve “Hepsi Demek Hepsi Demektir” sloganıyla eylemlerine devam etmişti.

Koronavirüs salgını sırasında derinleşen ekonomik kriz nedeniyle sık sık sokağa çıkan Lübnan Halkı bu kez, doların 2 gün içerisinde 4 bin Lübnan lirasından 6 bin Lübnan lirasına çıkması üzerine sokaklara çıktı.

11 Haziran günü başlayan eylemlerde eylemciler hükümeti ve Merkez Bankasını protesto etti. Başkent Beyrut’ta ise bir grup Merkez Bankası binasına girmeye çalıştı. Binaya girmeye çalışan eylemciler, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu geri çekilmek zorunda kaldı.

Eylemler devam ederken Lübnan Merkez Bankası başkanı yaptığı açıklamada Lübnan Lirasının Dolar karşısındaki düşüşünün sosyal medyada abartıldığını söyledi.