< < İsrail Siyonizmi Silinmeden Filistin'e Barış Gelmeyecek

Kaydet!

Arabım / Sen yağmaladın bağlarını atalarımın / Benim ve tüm çocuklarımın / sürdüğü toprağı sen yağmaladın / Bana ve torunlarıma / hiç bir şey bırakmadın / şu kayalıklardan başka! / Söylendiğine göre hükümetiniz / bunları da alacakmış, öyle mi?

Madem öyle! / Kaydet! / Kaydet ilk sayfanın ta en başına / Nefret etmem insanlardan / Hiç kimseye saldırmam! / Ama aç kalınca / toprağımı gaspedeni çiğ çiğ yerim! / Kolla kendini, kork benim açlığımdan / Kork benim öfkemden! / Kolla kendini!” Mahmut Derviş

 

Filistin Devrimi, geçtiğimiz yüzyılın ikinci yarısının en önemli ulusal-toplumsal kurtuluş mücadelesinin, enternasyonalizmin en görkemli örneğidir. Filistin halkı yarım asırdır, bedel ödemekten bir an bile geri durmadan savaşıyor.

Siyonist İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırıları ise hız kesmeden devam ediyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'teki Şeyh Cerrah mevkii, son zamanlarda Filistin Halkının kararlı direnişinin odak noktası haline gelmişti.

Şeyh Cerrah, İsrail tarafından işgal altındaki topraklardaki diğer birçok Filistin köyü ve mahallesi gibi, onu yasadışı bir Yahudi yerleşim yerine çevirmek isteniyor. Filistinliler, anavatanlarından etnik olarak temizlenmeye yönelik bir başka saldırıyla karşı karşıya.

İsrail'in Filistin topraklarını tamamıyla işgal etme düşüncesinden hiç vazgeçmediği, Yahudi yerleşimcileri Gazze ve Batı Şeria bölgesine taşımak ve buradaki Filistinlileri baskı ve terörle göçe zorlayarak, demografik yapıyı değiştirmeye çalıştığı hep bilinen bir gerçek.

İsrail Siyonizmi dünya üzerinden silinmeden Filistin'e barış gelmeyecektir.

İsrail ve onun arkasındaki emperyalist güçler, dünya üzerinden sadece devrimci zorla silinebilir. İsrail’in yıkılması ve iki halkın, Filistin ve Yahudi halklarının birlikte yaşadığı bağımsız, özgür bir Filistin devleti ancak Filistin'in "taş generalleri"nin, kadınlarının, erkeklerinin İntifada'ya yeniden hayat vermesiyle, Filistin Devrimi'nin zafere ulaşmasıyla mümkün olacaktır.

Yarım yüzyılı aşkın süredir onurundan ve devriminden vazgeçmeyen Filistin halkıyla eyleme dayalı enternasyonal dayanışmayı Denizlerden miras aldık. Teğmen Ali’yle (Cevat Saim Çelen), İmam Ateş ve Mustafa Çetiner’le daha da büyüttüğümüz bu mirasın bugün de sürdürücüleriyiz. Yine kalbimiz Filistin'de Filistin halklarıyla birlikte. Her yerde onların sesi ve Siyonizme karşı attıkları "taş" olacağız.

Filistin halkıyla gerçekleştirilecek dayanışmanın en büyüğü emeğin iktidarını kurma kavgasını büyütmek olacaktır. İşçiler, emekçiler mücadelelerinde her daim dayanışma içinde olmuşlardır Filistin halkıyla. Bugün Türkiye ve Kürdistan'da soluksuz süren devrim mücadelesi daha da güçlü daha da kararlıdır. Bu kararlılıkla bir kez daha Filistin halkının yanında olduğumuzu söylüyor ve işçileri, emekçileri kavgayı daha da büyütmeye çağırıyoruz.

Mücadele Birliği Platformu