Açlık, yoksulluk, işsizlik, derinleşen sefalet, geleceksizlik, emperyalist saldırganlıklar, yıkım savaşları, kitle katliamları, tarifi olmayan acılar… 2024 1 Mayısını dünya genelinde ve yaşadığımız topraklarda işte böylesi bir ortamda karşılıyoruz.

Bir tarafta milyonlarca işçi, emekçi yarınından emin olmadan açlık sınırının altında hayata tutunmaya çalışırken, diğer tarafta patronlar karlarına kar katıyor, sermayedarlar ise sömürü düzeninin sefasını sürüyor. Ekonomik krizin bütün yükü biz işçilerin, emekçilerin, emekçi kadınların omuzlarına binerken, bir dilim ekmek için gün doğumundan gün batımına kadar en ağır sömürü şartları altında, esnek, güvencesiz koşullarda yaşam mücadelesi veriyoruz, iş cinayetlerinde yaşamlarımızı yitiriyoruz. Sermaye sınıfı ve onun iktidarı ise seçimlerin ardından “tasarruf”, “kemer sıkma” adı altında yoksulluğu, işsizliği derinleştireceğini ilan ederek acılarımızı pekiştirmeye çalışıyor. Yaşlı dünyamızda ise emperyalist devletler NATO eliyle korkunç bir yıkım savaşını kışkırtırken, diğer tarafta Filistin halkının üstüne her gün tonlarca bomba yağdırılıyor, Filistinli emekçiler her gün katlediliyor.

Ama büyük insanlık emperyalist-kapitalizme karşı geleceği kurma mücadelesinde her yerde sokaklarda. Avrupa’da, Amerika’da milyonlarca emekçi kent meydanlarına akarken, Türkiye ve Kürdistan’da kadınlar meydanları dolduruyor, Kürt halkı büyük gövdesiyle harekete geçiyor, işçiler her yerde eylemlere girişiyor. Tersanelerden, şantiyelere, fabrikalardan, kent meydanlarına kadar işçiler her yerde inisiyatifi eline alıyor, harekete geçiyor, sermaye egemenliğine karşı birleşiyor.

Artık yeter! Biz işçilerin her şeyi yaratıp, ama hiçbir şey elde edemediği patronların düzeninden bıktık! Gündüzleri sömürülmediğimiz, geceleri aç uyumadığımız, yarınımızdan kaygı duymadığımız bir dünyayı, emeğin iktidarını kurmak için sermaye egemenliğine ve faşizme karşı şimdi sokaklara akma, Taksim’i fethetme zamanı!

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve savaş günü olan 1 Mayıs’ta başta İstanbul’da Taksim olmak üzere tüm kentlerde sokakları zapt edelim!

 

Şimdi Devrim Zamanı!

Fabrikalar, Tarlalar, Siyasi İktidar Her Şey Emeğin Olacak!


MÜCADELE BİRLİĞİ PLATFORMU