< FHKC’den Çağrı Var

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail’in Cebaliye Mülteci kampında düzenlediği katliamın ardından yazılı bir açıklama yayınladı. Filistinli devrimcilerin açıklamaları şöyle:

"Gazze'de akan kan karşısında kelimeler bir işe yaramıyor: Ayaklanın... İsyan edin... Düşman ülkelerin elçiliklerine hücum edin... Onların yakın... Yok edin. Saldırıların suç ortağı olan ülkelere petrol ve gaz akışının durdurulmasını talep edin.

Zaman çok önemlidir ve tarih affetmez... Emin olun ki Filistin halkı sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

Ey özgür insanlar, faşist düşman Cebaliye mülteci kampının yanı sıra Nuseyrat ve Şati kamplarında intikam peşinde koşuyor ve altı tonluk yıkıcı Amerikan bombalarını kullanarak Nazilerin karanlık tarihlerinde yaptıklarını aşan korkunç katliamlar gerçekleştiriyor.

İnsanlık vicdanına hitap eden bir trajedi; bu katile sessiz kalan herkes soykırıma ortak olmakta ve Filistinlileri insanlıklarından mahrum bırakmaktadır. Ahlaki, siyasi ve askeri açıdan yenilmiş rejim, Filistinli kanımız üzerinde zafer kazanmak istiyor.

Cebaliye kampı, devrimin rahmi ve Filistinlilerin direncinin ve direnişinin sembolüdür; onur ve görev savaşında ilk sırada yer alır; o, gücü, kararlılığı ve yüksek cesaretiyle karakterize edilen bir ruhtur.

Düşman, kara harekatıyla başarısızlığını Filistinli sivillere yönelik katliamlarla örtmek istiyor. Saldırganlıkla yüzleşen çeşitli oluşumlardaki direnişçileri ve düşman tarafından kendilerine karşı yürütülen soykırım savaşına rağmen yerinden etme planlarını reddeden kararlı halkımızı selamlıyoruz.

Büyük Gazze, kahramanlarının büyüklüğüyle ve çocuklarının kanıyla, toprağın derinliklerindeki köklerimizdir. Küllerinden yeniden doğacaktır.

Sözlü tutumlar uçakları düşürmez ya da füzelerin masum insanların başına düşmesini engellemez. Bu nedenle çağrıda bulunuyoruz:

-Saldırganlığın elçilerini kovun.

-Saldırganlığın suç ortağı olan ülkelere petrol ve gaz akışını durdurmak için tüm Arap sokaklarında öfke ve haysiyet çığlığını yükseltin.

-Arap ülkelerindeki Amerikan askeri üslerini kapatmanın zamanı gelmiştir.

-Küresel limanlardaki işçi sendikaları; siyonist rejimden gelen ya da siyonist rejime giden her türlü silah sevkiyatını boşaltmayı ya da yüklemeyi reddedin!

Halkımıza, varlığımıza, onurumuza, özgürlüğümüze ve yaşam hakkımıza güvenelim."