ICOR'un (Devrimci Parti ve Örgütlerin Uluslararası Koordinasyonu) Uluslararası Koordinasyon Komitesi (ICC) adına ana koordinatörü Monika Gärtner-Engel ve Afrika koordinatörü Hatem Laouni, FHKC’li Maryam Abu Dakka için bir açıklama yaptı ve Abu Dakka için özgürlük istedi.

16 Ekim Fransız polisi tarafından tutuklanan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin eski Politbüro üyesi Maryam Abu Daqqa'nın Fransa'da ev hapsinde tutulmasına tepki gösteren ICOR’un açıklaması şöyle:

"Maryam Abu Daqqa, Fransa İçişleri Bakanı Darmenian'ın talimatıyla tutuklanmıştır. Darmenian, Başbakan Macron ile birlikte, Filistin'deki mücadeleyi destekleyen tüm gösterilerin, bayrakların ve kamuya açık tartışmaların Paris'te yasaklanmasından sorumludur. Maryam Abu Daqqa'ya yönelik eylem böylece, Filistin direnişini bastırmak ve itibarsızlaştırmak ve uluslararası hukuku ısrarla ihlal eden ve şu anda Gazze halkına karşı savaş suçları işleyen siyonist İsrail hükümetini korumak için bir dizi faşist önlemlerden birisidir.

Maryam Abu Daqqa şu anda ev hapsinde tutulmaktadır ve sınır dışı edilmesi hayatını tehlikeye atabilir. Maryam Abu Daqqa, Filistinli kadınların ve Filistin halkının davası için verdiği mücadeleyi anlatmak üzere geçtiğimiz Eylül ayında Gazze Şeridi'nden Fransa'ya gelmiş, Fransa'nın çeşitli şehirlerini kapsayan ve 10 Kasım'da sona erecek olan bir tura katılmıştır.

Fransız devlet aygıtının, barbar sömürgeci güç Fransa'nın en kötü zamanlarını hatırlatan bu uygulamalarını kınıyoruz. Fransa'daki tüm aktivistleri, ilericileri ve Filistin davasının tüm destekçilerini, Meryem'in sınır dışı edilmesinin engellenmesi ve serbest bırakılması için kampanya yürütmeye ve Filistinli aktivistlere yönelik barbarca ve ırkçı baskıları kınamaya çağırıyoruz.

Maryam'a Özgürlük! Yaşasın Filistin Halkı! Yaşasın Uluslararası Dayanışma!”