Rojava’da yakılan devrim ateşini harlamak, sönmesine izin vermemek için oradaydılar.

Bir çağ yangınını ateşleyen Kürt halkı ile omuz omuza, özgürlük ve devrim için savaşmaya giden leninistler, ilk savaşçılarını Afrin cephesinde ölümsüzlüğe uğurladılar. Emre Bora (Sinan Ateş) 6 yıl önce Rojava’da ilk ölümsüzleşen leninist gerilla oldu.

Yaşamını işçi sınıfının kurtuluşu mücadelesine adamış mütevazi bir işçi olan Emre Bora, Denizlerin “Yaşasın Türk ve Kürt Haklarının Birlikte Mücadelesi" şiarı ile mücadelesini Türkiye'den Kürdistan'a taşıdı; Rimelan’ın Tırko’su oldu.

Leninist Gerilla Birlikleri (LGB) parçası olan Emre Bora, 9 Şubat günü Afrin’in Cinderese ilçesinde işgalci güçlere karşı yürütülen bir operasyon esnasında ölümsüzleşti. Afrin işgal saldırısının ilk günlerinden itibaren cephede yerini alan Emre Bora, bir çok operasyonda da görev almıştı. Yoldaşı Nidal Araf, Devrimin Çağrısı romanında ondan “Sinan yoldaş En zor durumlarda hep yanımdaydı. Yoldaşlarına, partisine karşı duruşu, dostlarına karşı içtenliği ve samimiyetiyle, hepimizin dersler çıkarması gereken bir yaşam biçimi sergilerdi.” diye anlatacaktı onu. Evet, O'nu güçlü kılan, partisine olan bağlılığıydı. O, Denizlerin, Seyitlerin, Yaşarların, Sibellerin yoldaşıydı ve tıpkı Denizler ve Sinan Cemgiler gibi dövüşerek toprağa düştü.

Bizlere düşen, Onların kavga bayrağını en yükseklerde dalgalandırmaya devam etmek olacak. Sinanlara Sözümüz Devrim Olacak!