Hatay'da geçtiğimiz hafta Reşit Güzel, kızı Simge Güzel'i çadırda katletti. Polis, 15 yaşında bir çocuğu istismar etti ve birçok kadın erkek şiddetine maruz bırakıldı. Bu olaylar şimdilik sadece bize ulaşan ve çözüm arayan kadınlardan gelen haberler. Ancak sesini duyuramayan yüzlerce kadın olduğunu biliyoruz.

Erkek şiddetine maruz bırakılan bir çok kadının çadırlarından nasıl çıplak ayak kaçtığını biliyoruz!

Polisi, jandarmayı aramalarına rağmen, görevlerini nasıl yerine getirmediklerini ve kadınlara "sizi şu an başka bir yere alamayız" diyerek güvenliklerini sağlamadıklarını biliyoruz!

Boşanmış ya da boşanma arifesinde olan kadınlara güvenli ve sınırsız barınma alanları sağlamayarak, eski eşlerinin yanına yani erkek şiddetine geri gönderdiklerini biliyoruz!

Hiç bir hukuki destek mekanizmasını işletmeyerek, aksine kadınların aleyhine yavaşlatarak erkek faillere cesaret veren savcıları, hakimleri biliyoruz!

Devletin ve hükümetin kadın cinayetlerini önlemek yerine kadın dayanışmamızı engellemek için kadın çadırlarını, kadın dayanışma noktalarını nasıl kriminalize etmeye çalıştığını iyi biliyoruz!

Deprem bölgesinde kadınlar, kendilerine yönelik bu saldırılara karşı, bugün Antakya’da Samandağ ve Serinyol’da eylemler örgütleyerek “Hatay'da ve her yerde erkek şiddetine, kadın katliamlarına, kadın katliamlarının önünü açan devlet şiddetine karşı isyandayız! Kadın katillerinden çocuk istismarcılarına kadar tüm faillerden hesap soracağız ve davaların takipçisiyiz. Depremi katliama çeviren erkek egemen düzenin karşısında örgütlü kadın mücadelemiz var” diyerek basın açıklaması yaptılar.

Eylemlerde yer alan EKA’lı kadınlar da “Kadınları, çocukları, LGBTİ+'ları erkek şiddetinde kaybetmeyecek, enkazların altından bulduğumuz gibi her sokakta ve mahallede bulacak kadın dayanışmamız var.

Buradan bir kere daha görevini yerine getirmeyen aksine suç işleyen devleti, hükümeti uyarıyor ve teşhir ediyoruz:

Hayatlarımızdan, haklarımızdan, yaşamı yeniden beraber kurma irademizden vazgeçmiyoruz! Erkek şiddetine, erkek egemen düzene karşı kadın dayanışmasını büyütmeye ve bir kişi eksilmeyene dek mücadele etmeye devam edeceğiz.

Yaşasın Kadın Dayanışmamız!” dediler.

* Kadın Devrim Özgürlük