Emekçi Kadınlar (EKA) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Taksim'i ve çevresinin polis barikatıyla kapatılması üzerine Taksim Meydanı Talimhane tünel çıkışında pankart açarak "Biz kadınlar yasaklara karşı sokakları, meydanları kızıl isyanımızla dolduruyoruz" dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadınlar Beyoğlu Kaymakamlığı'nın eylem yasağını tanımayarak Taksim ve çevresinde sokaklardaydı. Emekçi Kadınlar (EKA) Taksim Meydanı Talimhane Tünel çıkışında "Kapitalizmin Enkazından Yeni Bir Dünya Yaratacağız" yazılı pankart açtı.

"Kadın Devrim Özgürlük", "Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü", "Yaşasın Kadınların Enternasyonalist Mücadelesi" yazılı dövizler açan kadınlar"Yaşasın Kadın Dayanışması", "Kadın Devrim Özgürlük", "Kadınlar Devirmle Özgürleşecek", "Jin Jiyan Azadi", "Kadınlar Birlikte Güçlü" sloganları attı.

 

"Buradayız Bu Sokaklar Meydanlar Bizim!"

Eylemde konuşan Delal Erol, Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Deprem bölgesinde enkaz altındakilere yardım götürmeyenler, deprem bölgesinde güvenlik sağlamayanlar, her gün kadınlar katledilirken failleri destekleyen yargı politkalarını uygulayanlar, bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadınları engelliyor, yasaklıyor Bizlere bu alanları, sokakları, Taksim'i yasaklayabileceğini sanıyor. Buradayız! Bu sokaklar, meydanlar bizim. Biz birlikteliğimizle güçlüyüz. Güümüz birlikteliğinizden gücümüz kadın dayanışmamızdan geliyor. Bu sokaklar bizim bu meydanlar bizim bizim olan caddeleri sokakları meydanları bizlere kapatamazsınız" dedi.

 

"Birlik, Dayamışmamızla Ve Mücadelemizle Güçlüyüz"

Deprem bölgesinde devletin hiçbir kurumu enkaz altındaki yaralıları kurtarmaya gitmezken, hiçbir sağlık hizmetinde, insani tek yardımda bulunmazken kadınların büyük bir mücadeleyle dayanışma köprüleri kurduğunu belirten Erol, "Bölgedeki halklarla kadınlarla dayanışmamızla birlikte mücadelemizle ne kadar güçlü olduğumuzu gördük" dedi.

 

"Kadınlar Devrimle Özgürleşecek!"

8 Mart 1857 Newyork dokuma işçisi kadınları fabrika içine kilitleyen sermayenin bugün depremde enkaz altında kalan halkları, insanları kurtarmak yerine bankaların para kasalarını kurtarmak için uğraştığını ifade eden Erol bugün enkaz altından kurtarılanlar kayıpken, kaybolan çocuklar bulunamamışken, devletin tarikat ve cemaatlere alan açtığını belirterek "Yaşamlarımızı savunuyoruz. Çürümüş yozlaşmış bu kapitalist sistem içerisinde bizleri her gün çarklarla ezen sisteme karşı kadınlar olarak buradayız. Kadınlar devrimle özgürleşecek. Kadınlar sosyalizmde özgürleşecek. Yeni yaşamı kuracak olan güç biz kadınların ellerinde." dedi.

 

"Sokaklara Çıkan Kadınlar Değil Devlet Suç İşliyor"

Kadınların eylem yapmasının değil, her gün kadınlar katledilirken failleri korumanın, çocuklar tarikatlar cemaatler tarafından istismar edilirken bunları kapatmayan, cezalandırmayıp koruyanların suç işlediğini vurgulayan Erol "Deprem bölgesinde insanlar içecek su, barınacak çadır bulamazken, açlıkla yoksullukla, soğukla mücadele ederken saraylarda, villalarda lüks içinde yaşamak suç" dedi.

 

"Mücadelemiz Özgür Ve Eşit Bir Dünyayı Kurana Kadar Sürecek"

Bizim olanı geri almak için mücadele ettiklerini vurgulayan Erol "Mücadelemiz kadınların ve kadınların öncülüğünde bütün ezilenlerin özgür ve eşit yaşayabileceği bir dünyayı kurana kadar sürecek" dedi.

 

"Taksim'i Kızıl İsyanımızla Dolduruyoruz. "

Bugün sokakları Taksim Meydanı'nı kadınlara yasaklayanlara karşı isyanla Taksim'de olduklarını belirten Erol "Biz kadınlar eşit ve özgür bir dünyanın tohumlarını atmak için mücadele ediyoruz. Mücadelemiz bu kadar derin ve tarihseldir. Biz kadınlar böylesine önemli bir mücadele veriyoruz. İsyanımız ve mücadelemizle güçlüyüz. Bu sokakları Taksim'i kızıl isyanımızla dolduruyoruz. Kapitalizmin Enkazından Yeni Bir Dünya Yaratacağız. Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" diyerek sözlerini tamamladı.

Emekçi Kadınlar eylemi alkış ve sloganlarla sonlandırdı.

Video için tıklayınız.