< "Hepimiz Cansu'yuz!

İzmir'de boşanmak istediği erkeğin katlettiği Cansu Geyik için kadınlar Bayraklı Adliyesi'ndeydi. Katil Metin Aydoğdu, katledilen onlarca kadının faili gibi, haksız tahrik indiriminden yararlanmak için uğraştı, duruşma 7 Nisan'da ertelendi.

Süreci takip eden Çağdaş Hukukçular Derneği adına avukatlar, Cansu Geyik için adalet sağlanıncaya, katil Metin Aydoğdu hiçbir indirim yapılmaksızın cezalandırılıncaya dek davanın takipçisi olacaklarını söyledi. Cansu'nun ailesi ve çeşitli kadın örgütlerinin katılımıyla görülen duruşmanın sonrasında avukatların da katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Avukatların söz almasıyla başlayan açıklama, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kataş-Sen, CHP ve Dünyaya Başkaldırıyoruz dergisi adına yapılan konuşmaların ardından sonlandı.

Dünyaya Başkaldırıyoruz dergisi adına Nazire Geyik bir konuşma yaptı, "Öfkeliyiz, Cansu’yu ve nice kadın arkadaşımızı yaşamdan koparan faillerin işledikleri cesur katliamlara, kadın cinayetlerinin önünü açan politikalara ve kadınları korumayan bu düzene öfkeliyiz! Cansu’yu başvurduğu adli koruma kararını etkin uygulamayarak korumayanlara, katillere cesaret vererek kadın katliamlarını her gün çığ gibi büyütenlere öfkeliyiz!" dedi.

Nazire Geyik, "Omzumuza yüklenen acıları isyana çeviriyoruz. Çünkü biliyoruz, hiçbiri münferit değil yaşadıklarımızın! Bugün Cansu’yu aramızdan alan fail Metin Aydoğdu’nun açıkça ve bilinçli bir şekilde işlediği bu katliamın hesabını sormaya geldik. Bu mahkeme salonlarında onlarca katil, iyi hal indirimleri, hafifletici sebepler bulunarak, etkin pişmanlık gösterdi denilerek aklandı. Bu duruşmada Metin Aydoğdu’ya verilecek ceza kadınları katletme cesareti bulan erkeklere korku salmalıdır." diye konuştu.

Bu dava bizim için yalnızca Cansu'nun değil; Gülistan Doku'nun, Özgecan'ın, Rabia Naz'ın, Nadira'nın, Şule Çet'in, katledilen tüm kadınların davasıdır!"