< < Kadınlar Avrupa Kıta Konferansı İçin Toplandı

Dünya Kadın Konferansı Avrupa Kıta Konferansı bugün Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da başladı.

Saraybosna'da gerçekleşen Avrupa kıta konferansında Avrupa'nın birçok yerinden gelen kadınlar, kadın mücadelesini büyütmenin yol yöntemlerini tartışmak için bir arada. Konferansta Ortadoğu Kıta Temsilciliğinin selamlama mesajı iletildi, “Dünyanın her yerinde özgürlük mücadelesini büyüten kadınlarla birlikte güçlüyüz, birlikte kazanacağız!” denildi.

Emekçi Kadınlar (EKA)'nın katıldığı konferansta, EKA adına yapılan konuşmada konferans selamlanarak, “Merhaba, Tunus’ta birbirimizden aldığımız gücü tüm dünyaya yaymak üzere ayrılmamızın üzerinden aylar geçti. Zaman uzayabilir, kısalabilir, kısacık anların içerisine sıkışabilir. Biz son birkaç ayın içerisine nice ölüm, acı ve kayıp sığdırarak buraya geldik.

Türkiye'de geçen aylarda yaşadığımız toprakları derinden etkileyen bir deprem felaketini geçirdik. Alınmayan önlemlerle on binlerce insan katledilirken, birilerini yaşatabilme umuduyla depremin yaşandığı yerlere gittik. Ellerimizle kazarak enkazdan çıkardığımız insanlar, yetişemediğimiz için ölen insanlar, bugün hala en temel ihtiyaçlarına ulaşamayan insanlar gördük. Sevdiklerimizin, ailelerimizin, yoldaşlarımızın ölümüne tanık olduk.

Sizlere yaşadığımız bu yıkımın içerisinden yeni bir yaşamı müjdeleyen umudu getirdik. Acımızı öfkeye, yasımızı isyana çeviriyoruz. Kuracağımız yeni bir hayat var, biz bu hayatı canımız pahasına inşa ediyoruz. Erkek egemen kapitalist sisteme karşı özgürlük mücadelemizi sürdürdüğümüz tüm yoldaşları ve Avrupa konferansını selamlıyoruz. Mutlaka kazanacağız.

Yaşasın enternasyonal kadın mücadelemiz!” denildi.

Konferans devam ediyor.