< Sempozyum Çağrıları Devam Ediyor

Mücadele Birliği Platformu, 29 Ocak 2023 tarihinde İstanbul’da düzenleyeceği “Hepsi Gitsin, Halk Yönetsin” şiarlı sempozyuma yönelik çağrılarını sürdürüyor.

İstanbul’da Gazi ve Sarıgazi mahallelerinde, Yeşilpınar, Küçükköy ve Kadıköy’de afişlemeler yapan Mücadele Birliği okurları, merkezi olarak yoğun olan Mecidiyeköy’de de Salı günü bildiri dağıtımı yaptı. İşçilerin, kadınların, gençliğin etkinliğe davet edildiği bildiri dağıtımında burjuva seçimlerin gerçek yüzüne yönelik teşhir konuşmaları yapıldı, açlığa, yoksulluğa, işsizliğe ve savaş politikalarına karşı emekçiler mücadeleye ve düzenlenecek sempozyuma çağrıldı.

Kadıköy’de afiş çalışması yapan Mücadele Birliği okurlarının önü polis tarafından keyfi olarak üç kere kesildi, izin alınmadığı bahanesiyle GBT yapılarak çalışma engellenmek istedi, ancak Mücadele Birliği okurları bu tacize rağmen afiş çalışmasını sürdürerek halkı sempozyuma davet etti.

“Sorunu yaratan onlar; çözümü ise bizim ellerimizde! Çözüm, yasaklara rağmen grevlere çıkıp hakkını kendi elleriyle kazanan biz işçilerde, çözüm her türlü şiddete karşı sokaklara çıkan kadınlarda, çözüm her türlü saldırılara rağmen sokakları terk etmeyen Kürt halkında, kısacası çözüm biz emekçi halklarda! Bu çözüm arayışımıza bir katkı sunmak isteyenler olarak “Hepsi Gitsin, Halk Yönetsin” diyoruz. Onları göndereceğiz ama nasıl? Her türlü hile hurdayla, devasa kaynaklarla seçimleri kazanan, iki burjuva kamp arasında seçim yapmamızı isteyenlere inat örgütlenerek, sermaye ile dişe diş bir kavga ile kazanacağız! Şimdi tüm örgütlülüğümüzü iktidarı almak için harekete geçmeye, tüm gücümüzü halk iktidarını kurmaya yöneltmenin zamanıdır!” diyen Mücadele Birliği Platformu bütün işçi, emekçileri, gençleri, kadınları 29 Ocak 2023 Pazar günü Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nde düzenleyeceği sempozyuma davet ediyor!