< Gazeteci Sezgin Kartal Tutuklandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde İstanbul'da gözaltına alınan gazeteci Sezgin Kartal, Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Kartal'ın tutuklanması duruşma sonrasında adliye önünde protesto edildi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kartal, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyordu. Gözaltına alınan Karşı Mahalle TV Muhabiri Sezgin Kartal bugün çıkarıldığı İstanbul 8 Sulh Ceza Hakimliği tarafından “PKK/KCK örgütü üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. Duruşma sonrasında İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapılarak Kartal'ın tutuklanması protesto edildi.

“Özgür Basın Susturulamaz” sloganı atılan açıklamada konuşan HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, “Bir basın emekçisinin bu kadar boş bir dosyadan dolayı tutuklanması, Türkiye’de artık hiç kimsenin adli güvenliğinin olmadığını gösterdi. Bu tutuklama aynı zamanda seçimlere gidilen bu süreçte basına yönelik pervasız saldırıların sürdüğünü de gösteriyor. Biz burada Sezgin Kartal’ın arkadaşları, yoldaşları ve basın emekçilerinin yanında olan demokrasi güçleri olarak bir kez daha Sezgin Kartal’ı ve özgür basının susturamayacaklarını söylüyoruz. Ve Sezgin Kartal'ın özgürlüğüne kavuşması için mücadele edeceğiz. Yakası ilikli yargı görmek istemiyoruz. Mücadelemiz sürecektir” dedi.

SODAP Eşsözcüsü Kezban Konukçu ise, "Basının üzerindeki baskılarla bütün bunları birleştirdiğimiz zaman içine girdiğimiz süreçte algı operasyonlarıyla daha sık karşılaşacağımızı farkındaydık. Sezgin Kartal’ı tutuklayabilirsiniz. Ama biz hepimiz Sezgin Kartal olacağız. Hepimiz elimizdeki cep telefonlarımızla Sezgin’in kamerası olacağız” dedi.

Eylem "Özgür Basın Susturulamaz" sloganıyla sona erdi.