Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) 19-22 Aralık 2000 Zindan savaşlarında ölümsüzleşen devrimcilerden Murat Ördekçi'yi mezarı başında andı.

İstanbul Kanarya Mezarlığı'nda leninist Murat Ördekçi'nin mezarı başında toplanan BMG, anmaya başlamadan önce ölümsüzleşen tüm devrim sanatçıları adına saygı duruşu yaparak anma programına geçti.

Katliamda ölümsüzleşen devrimcilerin resimlerinin olduğu “19 Aralık Katliamını Unutmadık" pankartının taşındığı anmada 19 Aralık 2000'de gerçekleşen devletin en ağır saldırılarına karşı devrimcilerin 20 zindanda nasıl cesurca savaştığı ve düşmana günlerce geçit vermediğine değinildi.

19 Aralık'ta Bayrampaşa zindanında bulunan Murat Ördekçi'nin mücadele yaşamı özetlendi ve 19 Aralık'ta Bayrampaşa’daki saldırılarda barikata en önündekilerden biri olduğu anlatıldı. Murat Ördekçi’nin çatışmaların ortasında devrimcilerin kuşatılmış olmasına rağmen düşman güçlerine “Asıl sis teslim olun” seslenişi ve atardamarına gelen, niteliği hala belirlenememiş bir mermi ile ölümsüzleştiği anlatıldı.

“Devrim Savaşçıları Ölümsüzdür” ve “Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük” sloganlarının atıldığı anmada bugün faşist devletin devrimci tutsaklara yönelik değişmeyen ve giderek artan saldırılarına dikkat çekildi.

Anlatımların ardından mezar başında Nihat Behram'ın “Dövüşe Dövüşe Yürünecek” şiiri okundu ve ölümsüzleşen devrim savaşçılarının bize miras bıraktığı bayrağın zafere taşınma sözü verilerek anma sonlandırıldı.