< Çizgili Özgür Sergi Adana’da

Adana’da 19 Aralık etkinliğinin ikinci gününü geride bıraktık. Bugünkü etkinlik, ilk gösterimini İstanbul Ayışığı Ekin Sanat Merkezi’nde gerçekleştiren Çizgili Özgür Sergi’nin açılışı ile başladı.

Açılış konuşmasında Leninist Mizah Kolektifi’nin (LMK) çizdiği karikatürlerle hazırlanan sergiden bahsedilerek LMK’nın çalışmalarının başlama serüveni anlatıldı ve bu üretimin hâlen devam ettiğinden bahsedildi.

Ardından söz bu tür sergiler düzenleyen Görülmüştür Kolektifi adına Adil Okay’a bırakıldı.

Okay tutsakların öyküleri, şiirleri, çizgileri, sesleri onların bu kadar zulme rağmen üretmeye devam ettiklerini, direnmeye devam ettiklerini dile getirdi. “Onların seslerini duymalı ve duyurmalıyız” diyerek gelenlere teşekkür edip konuşmasını bitirdi.

Sergiden sonra Gülay Aksoy’un oyunculuğu ile Dario Fo’nun “Ben Ulrike Bağırıyorum” isimli tiyatrosu başladı. Bu sırada polis devrimci kurumların standını kontrol etmek amaçlı fotoğraflar çekmeye başladı. Bir süre sonra stantta duran arkadaşlara GBT yapılacağı söylenerek 3 kişinin kimliği alındı. Tutsaklarla dayanışmamızı engellemek için çabaladıkları ve gerekçe üretmeye çalıştıklarını açıkça gördük.

Tutsaklarla dayanışmamız engellenemez!

19-22 Aralık Katliamını unutmadık, unutturmayacağız!

Mücadele Birliği/ Adana