< Tutsak Yakınlarının Eylemine Yine Saldırı

Hasta ve infazı yakılan tutsakların ailelerinin bir yıldır devam ettirdiği Adalet Nöbeti, 39'uncu haftasında, "Hasta Ve İnfazı Yakılan Tutsaklara Özgürlük, Tecride Son" sloganıyla İstanbul Kadıköy'deki Boğa Heykeli önünde kitlesel yürüyüşle sonlandırılmak istenmişti.

MATUHAY-DER, ANYAKAYDER ve BMG çağrısıyla yapılan eylem için Boğa Heykeli önünde toplanıldı. Ancak polis, yürüyüşten saatler önce Kadıköy’ü ablukaya aldı; Tuzla ve Kartal'dan gelen bir grup Söğütlüçeşme durağında iner inmez gözaltına alındı...

Buluışma yeri olan durağı ablukaya alan polislere tepki gösteren HDP Milletvekili Musa Piroğlu, hapishanelerden ölüm haberleri geldiğini vurgulayarak polis terörüne sessiz kalmama çağrısı yaptı.

Tutsak yakınları ve HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm, Hasan Özgüneş, Şevin Coşkun'un da aralarında olduğu bir grup Kadıköy Belediyesi önündeki Atatürk anıtına, "Biji berxwedana zindanan" sloganı, zılgıt, alkış ve zafer işaretleriyle yürüdü.

Açıklamada tutsak yakınları hapishanelerde yaşananlara dikkat çekti ve bu zulmün sona ermesi için nöbette oldukları söylenirken, polis annelere saldırdı. Saldırıda çok sayıda kişi darp edildi, polisin gözaltına almak istediği kişileri yere yatırarak uzun süre işkence yapması kameralara yansıdı.

Polisin saldırısına rağmen "Biji berxwedana zindanan" sloganları susmadı.

İşkenceyi görüntülemeye çalışan gazetecilere de saldırıldı, küfürler ve tehditler yağdırıldı. Polis işkence görüntülerini de silmek istedi, kameralara el koymaya çalıştı. İzin vermeyen gazeteciler de darp edilerek gözaltına alındı.