Türkiye Özel Okullar Derneği’nin (TÖZOK) düzenlediği çalıştay sırasında eylem yapan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, “Burada başarı hikayelerinden bahsedecekler ama sömürüden, güvencesizlikten bahsetmeyecekler” dedi.

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) “Öğrenen Okul, Güçlenen Öğretmen” sloganıyla bir ortaöğretim çalıştayı gerçekleştirdi. Özel okul sahiplerinin oluşturduğu derneğin etkinliğine, okul sahipleri, Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri, akademisyenler davet edildi.

Irmak Okulları’nda gerçekleşen etkinlik sırasında Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri da çalıştayı protesto eden bir eylem yaptı.

Irmak Okulları önüne giden öğretmenler, "Güvencesizliği Durduracağız" yazıllı pankart açtı. ‘Patronlar Kulübü’ olarak gördükleri TÖZOK’un etkinliğinde kendilerine dayatılan kötü çalışma koşullarının, düşük ücretlerin ve taleplerinin görmezden gelindiğini ifade ederek taleplerinin yazılı olduğu bildirileri ‘uçak yaparak’ okul bahçesine attı.

 

Güvenliklerden Engelleme Girişimi

Öğretmen Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali'nin Irmak Okulları önünde yapacağı konuşma sırasında okulun güvenlikleri öğretmenleri engellemeye çalıştı. Pankartı da almaya çalışan güvenlik görevlileri öğretmenlerin konuşmasına ve video çekmesine engel olmaya ve öğretmenleri okul önünden uzaklaştırmaya çalıştı. Buna rağmen Eren Edebali konuşmana devam etti.

 

"Başarı Hikayelerinden Bahsedilip Yasadışı Çslıştırma Ve Sömüreden Bahsedilmeyecek"

Öğretmen Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali konuşmasında "Şu anda TÖZOK, bizim tabirimizle "Patronlar Kulübü önündeyiz. Burada bir çalıştay yapılacak. Bu çalıştayda başarı hikayelerinden, kişisel hayat hikayelerinden, yeniliklerden, dijital çağdan, öğretmenin kendini yenilemesi gerektiğinden bahsedilecek. Ama bir şeyden bahsedilmeyecek. Özel okullarda, kurslarda, rehabilitasyon merkezlerinde sömürü var, bundan bahsedilmeyecek. Yasa dışı çalıştırmadan bahsedilmeyecek. Bunu dile getirmek, taleplerimizi ifade etmek ve patronların sömürüye kapı açan keyfiyetini protesto etmek için geldik" dedi.

Özel Okul Öğretmenleri Sendikası, hakları için mücadeleye devam edeceklerini ifade ederek eylemi sonlandırdı.

 

"Sömürünün Failleri Rahatsız Olsunlar!

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası sosyal medya hesabından da eylemi paylaşarak "Yüz binlerce öğretmenin yakıcı sorunları var. Acil karşılanması gereken talepleri var. "İçerde olanlar" sömürünün failleri. Rahatsız olsunlar. #ArtıkYeter! Bilsinler! Sendikamız her yerde karşılarına çıkacak. Eğitimi ve Emeğimizi Savunacağız! #SendikanVar" açıklamasında bulundu.