< Makbule Berktaş Mezarı Başında Anıldı!

İHD Adana Şubesi kurucularından ve Adana'da "devrimcilerin anası" olarak tanınan Makbule Berktaş ölümünün 1. yılında Adana’da mezarı başında anıldı.

Anmaya ailesi ve İHD, HDP, Mücadele Birliği Platformu, ESP, Akdeniz Kültür Derneği ve birçok kurum temsilcisi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Makbule Berktaş’ın kızı söz aldı. Makbule Berktaş’ın hayatını anlatan kızı ara ara gözyaşlarına hakim olamadı. Sözlerine “Ona küçük dev derlerdi. Küçüklüğü bildiğiniz gibi sadece fiziksel özelliğidir. Fakat herkesi içine sığdırabilecek bir yüreğe sahipti” diyerek başladı. Ardından hayatının zindanlarda yurtdışında geçtiğine değindi. Kendisinin küçükken kız çocuğu olduğu için okumadığını, bu yüzden kızlarını özellikle okutmaya çalıştığını söyledi.

Katılanların duygu ve düşüncelerini dile getirmesinin ardından anma sona erdi.

Mücadele Birliği/Adana