< İsyan Devrim, Devrimin Güncelliği

Adana Birleşik Mücadele Güçleri (BGM), 30 Ekim Pazar günü Adana İnşaat Mühendisleri Odası’nda (İMO) “İsyan Devrim, Devrimin Güncelliği” konulu panel gerçekleştirdi.

Panelin moderatörlüğünü Demokratik Bölgeler Partisi’nde (DBP) Berivan Gökalp yaparken, konuşmacı olarak Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Mücadele Birliği Platformu Temsilcisi Muhammed Hizmetçi katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan panelde ilk olarak konuşan Berivan Gökalp, devrim yolunda ağır bedellerin verildiğini belirterek, kadınların öncülüğünde gelişen Rojava Devrimi’ne dikkat çekti. Ardından mikrofon Mücadele Birliği temsilcisi Muhammet Hizmetçi’ye bırakıldı.

Hizmetçi sözlerine”Devrim günceldir, sosyalizm güçlüdür” şiarı ile başladı. Ardından “Sovyetler dağıldıktan sonra emperyalistler kendince tarihin sonunu ilan etti, sosyalizmi ve sosyalistleri ezdik dedi. Fakat yanıldığını çok kısa sürede anladılar. Bu Seattle’da başladı bu süreç, daha sonrasında Latinlere yayıldısonra Avrupa gettolarında ayaklanma patlak verdi” dedi.

Emperyalistlerin ve kapitalist sistemin bugün halklar için yıkımdan, savaştan, çürümeden ve yoksulluktan başka bir şey getirmediğini ifade eden Hizmetçi, Türkiye ve Kürdistan işçi sınıfının birleşik devriminin çözüm olduğunu dile getirdi. Ardından “Bu noktada da tüm BMG bileşenlerine, birleşik devrim mücadelesine katkıda bulunmak isteyen herkese çok büyük sorumluluklar düşüyor” dedi. İran’daki ayaklanmaya da değinen Hizmetçi, şu anda İran’da yaşanan ayaklanmanın şimdi başlamadığını tarihsel kodlarının olduğunu anlatarak, devrimin güncelliğini koruduğunu söyledi.

Ardından mikrofon Şahin Tümüklü’ye bırakıldı. Sözlerine “Devrimin güncelliği somut, eylemli bir şeydir. Bu örgütte, mücadelede ve iktidar sorununda gösterir kendini. Bizim devrimin güncelliğinden anladığımız şey antifaşist mücadeleyi büyütmek, emekçilerin ezilenlerin birliğini sağlamak ve onun mücadelesini her sokakta her fabrikada her okulda her mahallede büyütmekten geçer. Biz çünkü iktidarı istiyoruz, başka bir dünya böyle mümkün olur.”dedi.

Ardından “Bu kadar baskıya, şiddete, zora teslim olunuyor mu? Olunmuyor. Ne yapıyor? Ona karşı çıkan aydınları ya da gazetecileri yerlerde sürükleyip, ona işkence yapıp, işkenceyi herkesin gözüne sokuyor. Çıplak zora başvurdukça emekçilerin ve ezilenlerin mücadelesi büyüyor. O nedenle de devrimin güncelliği somut eylem biçimidir. Görüntüler hepimize çağrıdır. Kürt halkının eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek çağrısıdır. İran'da 'Jin Jiyan Azadi' sloganı bugün coğrafyamızdaki yankısı onun yanında ve onla dayanışmak değil, bu ülkede politik özgürlük için adım atmaktır" dedi.

Konuşmalar sonrası gerçekleşen soru cevaptan sonra panel sona erdi.