Kürt halkına yapılan saldırılar sınır tanımıyor. Devlet, eline geçirdiği her araç, yol ve yöntemle Kürtlere saldırmaya devam ediyor. Cenazelere ve ailelerine yapılan işkenceler de bunun bir parçası.

Mersin’de Mezitli polisevine dönük eylemde yaşamını yitiren Dilara Ürper’in annesi Piroz Ürper, 14 yıldır görmediği kızının cenazesini bir poşet içinde teslim aldı...

26 Eylül günü bir polisin ölüp çok sayıda polisin yaralandığı eylemi gerçekleştiren YJA STAR’lı Dilara Ürper (Sara Tolhildan) ve Emek Feremez Hisên (Rûken Zelal) olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Kızı Ürper’in cenazesini bir poşet içinde alan anne Piroz Ürper, 14 yıldır kızının ne sesini duyduğunu ne de yüzünü gördüğünü söylüyor, “Bizlerin barış söylemlerimize karşı bile hep hapis ve tabutlar ile yaklaşıyorlar. Ben bir anne olarak ne polis ne asker ne de gerillanın ölmesini istemiyorum. Çocuklarımızın topraklarında özgür yaşamalarını istiyorum. Ama bu devlet bunu istemiyor. Kürt kimliğimiz ile tanınmak istiyoruz” diyor. Kızı ile gurur duyduğunu söyleyen Piroz anne, Kürt halkına birlik olma koruculara ise silah bırakma çağrısı da yapıyor.