“Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya Özgürlük!”

Wernicke Korsakoff Ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Ağı, İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyerek "İnsan Hakları Savunucusu Ve Bilim İnsanı Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı'ya Özgürlük" dedi.

Wernicke Korsakoff Ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Ağı, İHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı yaparak hekim, bilim insanı ve insan hakları savunucusu olan TTB Merkez Konsey Başkanı Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasını protesto ederek Fincancı’nın serbest bırakılması istedi.

İHD İstanbul Şubesi toplantı salonuna “İnsan Hakları Savunucusu Ve Bilim İnsanı

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya Özgürlük” yazılı pankart asılan basın toplantısını İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu’ndan Mehmet Acettin, Verinke Korsakoff ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Ağı’ndan Ferit Barut ve Yaşar Demircan gerçekleştirdi.

 

Şebnem Korur Fincancı Bilim İnsanı Olarak Gerekeni Yapmıştır”

Basın metnini okuyan Ferit Barut, Türk Tabipleri Birliği(TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Koru Fincancı’nın, uluslararası sözleşmelerle de yasaklanan kimyasal silah kullanımına dair, ortaya atılan iddiaların araştırılması gerektiği üzerine ahlaki ve bilimsel bir gerekliliği ifade ettiğini, asılsız suçlamalara ve medya üzerinden linç girişimlerine maruz kaldığını ve ardından tutuklandığını belirterek “Bu asılsız ithamlar gerekçe gösterilerek ayrıca, başkanı olduğu sağlık örgütü TTB’nin tüm yönetiminin görevden alınması için de çalışmalar başlatıldı. Bu akıldışı süreç ve bu hukuksuzluklar kabul edilemez. Zira bir iddianın araştırılmasını istemek, dezenformasyon değil aksine dezenformasyona fırsat vermeme çabasıdır. Şebnem Korur Fincancı bilim insanı olarak gerekeni yapmıştır. Yalnızca bizimle sınırlı değil, vicdanı olan herkes bu iddiaların araştırılmasını istiyor. Bu yanıyla da Şebnem hoca yalnız değil” dedi.

 

Tutarlı bir bilim insanı ve insan hakları savunucusu olan Şebnem Korur Fincancı’nın bu niteliklerinin yüklediği sorumluluklara uygun olarak tereddüt etmeden en önde yürüdüğünü ifade eden Barut, bugün de, temel insan haklarından olan sağlık hakkını savunmak, birey ve toplum sağlığını korumak için mücadele mücadele ettiğini söyledi.

 

Ölüm Orucu, Açlık Grevi Gazileri ve Eski Mahpusların Şebnem Hocasıdır”

Şebnem Korur Fincancı’nın Türk Tabipleri Birliği Başkanı olmadan önce Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı olduğunu ve halen Yönetim Kurulu üyesi olarak kurumla bağının devam ettiğini de belirten Barut “Biz Wernicke Korsakoff teşhisi konulan olan ölüm orucu ve açlık grevi gazileri ile eski mahpusların, sağlıklarına kavuşmaları ve hayata yeniden karışabilmeleri için gösterdikleri çaba ile; TİHV, tüm TİHV emekçileri ve Şebnem hoca gözümüzde ayrı bir öneme ve değere sahip. Sadece bir bilim insanı olarak değil, bizim açımızdan Şebnem hoca değerli bir insan hakları savunucusu ve değerli bir insandır” dedi.

 

Şebnem Hoca ve TTB’ye Yönelik Suçlayıcı Yaklaşım İnsan Haklarına Saldırıdır”

“Şebnem hoca şahsında yaşanan hukuksuzluklar yanında TTB’ye yönelik suçlayıcı yaklaşım ve yönetimini görevden alma girişimi göstermektedir ki; bu olay, insan hakları ve demokrasiye yapılan ciddi bir saldırıdır” diyen Barut, kamuoyunu, insan hakları ve demokrasi mücadelesine sahip çıkmaya, bu hukuksuzluğa son verilmesi için duyarlı olmaya çağırdı.

 

Barut sözlerini “Şebnem hoca, asılsız suçlamalara maruz kalmış, hukuka aykırı olarak tutuklanmıştır. Bir an önce bu yanlıştan dönülmeli, Şebnem hoca serbest bırakılmalıdır. Şebnem Korur Fincancı’ya özgürlük!” diyerek tamamladı.