< Gözaltılar Tutuklamalar Basını Susturamaz

25 Ekim’de gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever ve muhabirler Berivan Altan, Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Hakan Yalçın, Ceylan Şahinli, Emrullah Acar ile MA’nın Ankara bürosunda bir süre stajyer olarak çalışan Mehmet Günhan, JİNNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer 4 gün sonra getirildikleri Ankara Adliyesi’nde alınan ifadelerinin ardından gece geç saatlerde tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Suçlama konusu da, alışılageldiği üzere yaptıkları haberler, sanal medya paylaşımları ve seyahatleri oldu.

Mahkemeye çıkarılan Diren Yurtsever, Berivan Altan, Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Hakan Yalçın, Ceylan Şahinli, Emrullah Acar, Habibe Eren ve Öznur Değer, “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanırken, Stajyer Mehmet Günhan yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adliye önünde bekleyen gazetecilerin aileleri ve meslektaşları kararı, "Özgür basın susturulamaz" sloganları ve alkışlarla protesto etti.

Basına yönelik saldırılar, yeni yeni baskı kanunları çıkarmaları, alanlarda fiilen engellemeleri, gözaltına almaları, işkenceleri, tutuklamaları bizleri yıldıramayacak. Doğru bildiklerimizi özgürce yazmaya devam edeceğiz.

Özgür Basın Susturulamaz!