< Adliye Önünde Ailelere Ve Basına Saldırı

Hasta, infazları yakılan tutsakların aileleri, Adalet Nöbeti eyleminin 32’nci haftasında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde bir araya geldi. Ümraniye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutsak olan Selim Çiftçi’nin ablası Cemile Çiftçi ile Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde olan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman eyleme katıldı.

El ele tutuşarak Çağlayan metrobüs durağı önünden Adliye Meydanı’na kadar yürüyen anneler tutsakların serbest bırakılmasını isteyen konuşmalar yaptı. Fince Akman “Onlardan bir şey istemiyoruz. Sadece çocuklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Ne çocuklarımız ne de kimsenin ölmesini istemiyoruz. Her gün tabutlar çıkıyor. Neden ölüm onların bu kadar hoşuna gidiyor? Neden ölümümüzden zevk alıyorlar? Çocuklarımızın ölümü ve gençlerimizin ölümünü istiyorlar. Ne istiyorsunuz bizden, derdiniz ne” dedi.

“AKP-MHP son nefesini veriyor. Bu devletin derdi nedir?” diyen annelerin önü Adliye önünde polisler tarafından kesildi. Tepki gösteren anneler tutsakların serbest bırakılmasını istedi. Yazılı bir karar göstermeyen polisler, eylemin yasak olduğunu söyleyerek alandan uzaklaşmalarını istedi. Anneler eylemde ısrarcı olunca, polis her zamanki gibi önce basını alandan uzaklaştırmaya çalıştı.

Alanca çekim yapan JINNEWS muhabiri Gülistan Dursun, Gazeteci Hayri Tunç ve Zeynep Kuray polis tarafından darp edildi. Polis Gülistan Dursun’un fotoğraf makinesine el koymaya çalışırken, Zeynep Kuray ters kelepçelenerek gözaltına alındı. Ardından Cemile Çiftçi ve Fince Akman da gözaltına alındılar.

Tutsak yakınları ve gazeteci Zeynep Kuray için bir günlük gözaltı kararı verildi. Kağıthane Emniyet Müdürlüğü'ne bulunan kadınlar, yarın adliyeye çıkarılacaklar