< "Hapishanelerde Baskıya, İşkenceye, Tecride Son!"

Tutsaklar ile Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), hapishanelerde artmakta olan baskı, işkence ve tecride dikkat çekmek için17 Haziran günü  Galatasaray Meydanı'ndaydı.

İSTANBUL - Tutsaklar ile Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), hapishanelerde artmakta olan baskı, işkence ve tecride dikkat çekmek için17 Haziran günü  Galatasaray Meydanı'ndaydı. "Hapishanelerdeki baskıya, işkenceye ve tecride son" pankartının açıldığı eylemde, "Sürgünlere son", "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" ve "Kitap yasağına son" yazılı dövizler taşındı. "Tecrit öldürür dayanışma yaşatır" sloganlarının atıldı. Eylemde tutuklu yakını Ali Doğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile birlikte hak Gasplarını daha da arttığını belirtti.

Gardiyan ve asker tarafından uygulanan fiziki şiddet, sürgün sevkler, görüşmelerin sınırlandırılması ve hücre cezalarının arttığını ifade eden Doğan, Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutuklu olan Evrim Konak ve diğer kadın tutuklulara dönük sistemli bir hale gelen asker ve gardiyan şiddetinin uygulandığını aktardı.

İşlerine geri dönmek için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın da aynı hak gasplarına maruz kaldığını ifade eden Doğan, hapishanelerde sürdürülen baskıcı uygulamalara karşı çıkmanın toplumsal muhalefetin öncelikli görevlerinden olduğu hatırlattı.

Doğan, "Buradan bir kez daha ifade ediyoruz k; halkların ihtiyaç duyduğu adalet, özgürlük, demokratik, özgür yaşam hakları doğrultusunda verdikleri mücadele güçlenecek, kazanacaktır! Bunun yolu birlikte, omuz omuza vererek, içerde ve dışarda hücreleri parçalamaktan geçer.

Bu minvalde tüm duyarlı kamuoyunu tutsaklar üzerindeki tecrit, baskı ve işkencelere karşı bir olmaya ve tutsaklara ses olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.