Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevlerinin 100. gününde Süreya Operası önünde toplanılarak Khalkedon meydanına yürüyüş gerçekleştirildi.

Polisin engelleme girişimlerine rağmen başlayan yürüyüşe birçok sanatçı ve demokratik devrimci kurumların yanı sıra, KHK ile ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık ve Nuriye ve Semih'e destek olmak için 23 gündür açlık grevinde olan İsmail Erdoğan da katıldı.

Yürüyüş boyunca sık sık "Nuriye Semih onurumuzdur" sloganı atıldı. Opera önünden sloganlar eşliğinde Kalkhedon Meydanına yürünüldü. Burada yapılan basın açıklamasının ardından Veli Saçılık, İsmail Erdoğan ve Temel Demirer de konuşmalar yaptı.

Yapılan basın açıklamasında Nuriye Gülmen'in ve Semih Özakça'nın bir adım öne çıkarak; defalarca gözaltına alınmalarına, işkence görmelerine rağmen ısrarla ve kararlılıkla büyuttükleri bu mücadele ile dayanışmayı büyütmenin gerekliliğine vurgu yapıldı.

Söz olan Veli Saçılık ise adalet bakanının "biz bunları idari tasarrufla attık" sözüne ithafen "bizim de iradi tasarrufumuz var ve biz o iradeyle sizi yeneceğiz. Biz kalacağız, siz gidecekseniz" dedi.

İsmail Erdoğan, “bir ayağımız her daim sokakta olmalıdır” diyerek, 19.03'te Abbasağa Parkında 10 günlük destek açlık grevine başlayan 2 Beşiktaş taraftarına da selam yolladı. Artık Nuriye ve Semih için her günün kritik olduğu üzerinde durularak, artık her gün sokaklarda olunması gerektiği dile getirildi

"Kurtuluş Yok Tek Başına, Yap Hep Beraber Ya Hiç Birimiz" , "Nuriye Semih Yalnız Değildir", "Her Yer Yüksel Her Yer Direniş" sloganlarıyla eylem sonlandırıldı.