HSK kararıyla Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ'ın Urfa’ya sürgün edilmesine karşı Yargıçlar Sendikası tarafından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda 13 Haziran günü basın açıklaması yapıldı.

"Adalet, Bağımsız Yargı, Yargıçlık Teminatı İçin Yargıçlar Sendikası Başkanı Yargıç Mustafa Karadağ'ın Yanındayız" yazılı pankart açan Yargıçlar Sendikası üyelerine YARSAV, BES İstanbul 3 Nolu Şube yöneticileri ve üyeleri de katılarak destek verdi.

Basın açıklamasını Yargıçlar Sendikası Başkanı Yardımcısı İbrahim Fikri Talman yaptı..

Hakim ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) kararıyla Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ'ın kendi onayı alınmadan Urfa’ya tayin edilmesi ve aile mahkemesi hakimi görevinin değiştirilmesini in evrensel hukuk kuralları ve teamüllerine aykırı olduğunu belirtti.

Talman, “30 yıllık mesleki kıdeme sahip bir yargıcın fikri sorulmadan onayı alınmadan, Şanlıurfa'ya atanması Anayasal koruma altındaki Hakimlik teminatına, sendika yöneticisinin sendika merkezinin bulunduğu yerden başka bir yere tayini kanuni sendikal güvenceye aykırıdır. Esasen bu haksız, hukuksuz tasarruf Mustafa Karadağ'ın şahsında tüm yargıç ve savcılara karşı yapılmıştır" diyen Talman, Karadağ'ın görevine iade edilmesini ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Basın açıklaması "Sürgüne Hayır", "Mustafa Karadağ Yalnız Değildir" sloganlarıyla ve alkışlarla sona erdi.