< < Nuriye Ve Semih İçin Galatasaray'da

KHK ile ihraç edilmelerinin üzerine başlattıkları açlık grevini tutuklu bulundukları hapishanede de sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek için 9 Haziran günü Galatasaray Meydanı'nda eylem yapıldı.

"OHAL ve KHK'lar İptal Edilsin, Nuriye ve Semih'e Özgürlük, İşimizi Geri İstiyoruz" yazılı pankartla Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda kişi, Nuriye ve Semih'in fotoğraflarını taşıdı.

Kurumlar adına ortak açıklamayı okuyan KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği avukatlarından Naciye Demir, OHAL'in ilanıyla birlikte yaşanan hak ihlallerini hatırlattı.

Nuriye ve Semih'in açlık grevinin 93. gününde olduğunu hatırlatan Demir, "17 gündür tutuklular. Sağlık durumları kritik sınırda olan kamu emekçileri her gün biraz daha ölüme, sakat kalmaya yaklaştırılmaktadır" dedi.

Esra Özakça ve Sultan Özakça'nın da 19 gündür açlık grevinde olduğunu da anımsatan Demir, astım hastası Esra Özakça'nın aşırı biber gazına maruz kaldığını belirtti.

Acun Karadağ ve Veli Saçılık'ın Yüksel Caddesi'ndeki direnişi ısrarla sürdürdüklerini vurgulayan Demir, hapishane duvarlarının ardına hapsedilen Nuriye ve Semih'in taleplerinin kabul edilmesi ve serbest bırakılmaları için mücadele edeceklerinin söyledi.

Demir, "Nuriye, Semih ve ihraç edilen tüm emekçiler işe geri alınsın. OHAL, KHK'lar kaldırılsın. Nuriye ve Semih'in talepleri karşılansın" diyerek taleplerini söyledi.

Açıklamanın ardından Grup Yorum Çav Bella marşını söyledi.

Eylem, "Direne Direne Kazanacağınız", "Nuriye Semih Yalnız Değildir" sloganlarıyla son buldu.