Zeytin ağaçlarıyla ilgili meclise sunulan yasaya karşı Kuzey Ormanları Savunması, Galatasaray Meydanı’nda eylem gerçekleştirerek “Sokakta, mecliste zeytin ağacını savun, yaşamı savun!” dedi.

Galatasaray Meydanı'nda eylem yapmaya çalışan yaşam savunucuları ve çevre dostlarına polis engel olarak bariyerlere doğru sürükledi.

Burada yapılan basın açıklamasını Kuzey Ormanları Savunması adına Selma Kangur okudu.

Zeytin ağaçlarının binlerce yıldır bu topraklarda varolan bir miras olduğunu hatırlatan Kangur, ”Sermayedarların projelerine yol vermek için topraklarımızın geleceğini karartacak, zeytinciliği şirketlerin tekellerine bırakarak zeytincilikle geçinen aileleri işsizliğe mahkum edecek hiç bir yasa kabul edilemez! Madencilik faaliyeti yürüten şirketlerin sanayi çalışmaları adı altında bu yasayı kullanarak zeytinlik arazilerin altını oymasına izin verilemez! Kıyılara meralara, zeytinlikler üzerine enerji aç gözlülüğü doysun diye enerji santralleri yapılamaz!” dedi.

AKP’nin bu yasayı 7. kez gündeme getirmesinin OHAL fırsatçılığı olduğunu dile getiren Kangur, “Hali hazırda sanatçısından emekçisine yoğun kamuoyu tepkisine rağmen ‘zeytin mi tesis mi’ sorusu ‘demokrasi mi diktatörlük mü’ demekle aynı şeydir. Yanıtımız ‘tabi ki zeytin tabi ki demokrasi!’dir” dedi.

Açıklama “Zeytin yaşamdır yaşamı savun” “Zeytin yasası geri çekilsin” “Zeytinime ormana geleceğe dokunma” sloganlarıyla sonlandırıldı.