< Afrin Savaşçıları İçin Basel’de Anma

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) İsviçre, Basel'de Efrîn'de ölümsüzleşen fedai savaşçıları andı.

HBDH adına yapılan konuşmada şunlar dile getirildi, "Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Rojava devrimi ve onunla birlikte dünya halklarının nezdinde yeni bir umudun, kurtuluşun canlanması karşısında başta uluslararası emperyalist güçler olmak üzere, bölge gerici faşist devletleri telaşa düştüler. Bunun içindir ki, Efrîn işgali ve faşist sömürgeci Türk devletinin Kürt halkına yönelik katliam ve soykırım savaşı tüm güçlerin kapalı kapılar ardında zihni olarak anlaştıkları bir girişimdir. Bugün Efrîn'i sahiplenmek, Efrîn için mücadele etmek bir kat daha önem arz etmektedir. Çünkü Efrîn'i savunmak dünya ezilen halklarını savunmaktır, Efrîn'i savunmak Ortadoğu devrimini savunmaktır, Efrîn'i savunmak Kürdistan ve Türkiye devrimini savunmaktır.

Bugün Türkiye devrimcileri HBDH bileşenleri bu süreci önceden görüp buna göre konumlanmıştır. Bu konumlanmada bize güç veren, yol gösteren önderlerimiz bu mücadelenin yaratıcılarıdır.

İşte bu perspektifle Rojava'da mevzilenen siper yoldaşlarımız YPJ ve YPG ile birlikte siperlerde yan yana savaşmakta, şehit düşmekte. Devrimci mücadele halkların kurtuluşunu önüne hedef olarak koyan bu yoldaşlarımız birlik olma, birlikte mücadele etmeyi söz olmaktan çıkarıp eyleme dönüştürenlerimiz olmuştur. Onlar, düşman karşısında tavizsiz duruşlarıyla gerçek yoldaşlığı, siperdaşlığı örmekteler. Yalnızca birlikte mücadele etmiyor, birbirlerine siper oluyor, şehit düşerken kanları birbirine karışıyor.

Bugün bizlere düşen görev, bu siperyoldaşlığını geliştirmek, daha ileriye taşımak, onların bize bıraktığı mirası devrime taşımaktır.

Faşist sömürgeci Türk devleti ve onun destekçisi uluslararası emperyalist güçler, faşist güçlere karşı savaşı geliştirerek, devrimle yanıt vermektir.

Yolumuz devrim yolunda ölümsüzleşenlerin yoludur. Devrim şehitleri ölümsüzdür. Şehîd namirin".

Sinevizyon gösterimiyle devam anma etkinliği “Şehit Namırın” sloganlarıyla sona erdi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi İsviçre

Basel 22 Mart 2018