İzmir ve İstanbul’da Çok Sayıda Gözaltı

İzmir ve İstanbul’da sabah saatlerinde gerçekleştirilen ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı saldırısı sırasında kimi evlere kapısını kırarak girerken gözaltına alınanlara işkence uygulandı.

Sabah saatlerinde İzmir ve İstanbul’da çok sayıda eve polis baskınları düzenlendi. Partizan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nu (SMF) kapsayan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. İstanbul’da gözaltına alınanlar hakkında 24 saat avukat görüş kısıtlılığı getirilirken gözaltı gerekçesi olarak “örgüte finans sağlamak” gösterildi.

Partizan okuru İbrahim Hakkı Eren’in evine yapılan baskında özel hareket polisleri evde bulunanlara şiddet uyguladı. Baskında Partizan dergisi, Yeni Demokrasi Gazetesi, PŞTA bülteni ve bazı kitaplara el konuldu.

Grup İsyan Ateşi üyelerinin evi de sabah saatlerinde polis tarafından basıldı. Kapısı kırılarak girilen evde bazı kitaplara el konuldu.

İstanbul’da gerçekleşen gözaltı saldırısında ETHA’nın Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Acettin, Ceylan Yayınları emekçisi Hüseyin Gültepe; ESP PM üyeleri Ali Haydar Keleş, Uğur Ok, SKM MYK üyesi Ezgi Gürbüz; Ali Karaçay, Hacer Elçin gözaltına alındı.

Ev baskınlarında dijital materyallere ve kitaplara, devrimci yayınlara el konuldu.

Uğur Ok’un evine yönelik baskında evde bulunan SDGF’li Mazlum Ortaç, işkence gördü.

SKM MYK üyesi Ezgi Gürbüz de ters kelepçe işkencesiyle montunu ve ayakkabılarını giymeden evden çıkarılmak istendi. Duruma tepki gösteren Gürbüz, işkenceye uğradı. Ters kelepçeli halde başını eğmeye çalıştıkları Gürbüz, karşı çıkınca gördüğü darp sonucunda gözlüğü kırıldı.

SMF’ye yönelik ev baskınlarında ise Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu ve SMF üyesi Metin Keleş gözaltına alındı.

İzmir’de yapılan ev baskınlarında SKM Sözcüsü Tanya Kara ve Birleşik İşçi Hareketi (BİH) Dönem Sözcüsü Meliha Kaya ile Mesut Çeki, DİSK üyesi Tijda Kılıç, Şerife Alpözel ve Mahir Kılıç gözaltına alındı.