Gazeteci Zeynep Kuray'ın yargılandığı duruşmada şikayetçi polisin de bulunması nedeniyle Kuray'ın yanında oturmasını isteyen avukatı Öner Kavilli duruşmadan atıldı.Kuray ise reddi hakim talebinde bulundu.

Çağlayan Adliyesi önünde 28.10.2022 tarihinde Barış Anneleri'nin eylemini takip eden Gazeteci Zeynep Ceren Kuray gözaltına alınmıştı. Gazeteci Kuray'a açılan "Görevi Yaptırmamak için direnme ve hakaret" davası 7 Asliye Ceza mahkemesi Çağlayan Adliyesi'nde görüldü.

Özellikle kadın gazetecilere şiddet uygulamakla tanınan güvenlik şube polisi Melisa Bodur'unda da hazır bulunduğu duruşmada Gazeteci Zeynep Kuray'ın avukatı Ömer Kavilli'nin kanununa istinaden müvekilinin yanında oturmasını talep etmesi üzerine hakim bu talebi jet hızlı ile red etti. Kanunun hükümlülüklerini ısrarla hatırlatan avukat Kavilli'nin polis eşliğinde duruşmadan atılmasına karar verildi.

Avukat Ömer Kavilli, bu keyfi uygulamaya "Kanunu uygulamanızı istediğimiz için beni duruşmadan atıyorsunuz sadece kanunu uygulayın" diyerek yasanın uygulanmamasını protesto etti.

Gazeteci Zeynep Kuray, avukatının apar topar duruşmadan atılmasını protesto ederek ve hakimin adil yargılanma yapmayacağı gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu.

Dosya bir üst mahkemeye gönderilirken duruşma 2 temmuz 2024 tarihine ertelendi.