Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Melih Gökçek döneminde yapımına giriştiği ODTÜ Yolu’nun yeniden yapılmaya başlanması üzerine ODTÜ’lü öğrenciler, iş makinelerinin girdiği alanda nöbet eylemine başladı. Rant amaçlı projeye izin vermeyeceklerini belirten öğrenciler kamuoyuna da mücadele çağrısında bulundu.

ODTÜ'lüler Melih Gökçek'in başlatıp MansurYavaş'ın devam ettirdiği yol projesine karşı kampüslerini savunmak için direnişe geçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, (ABB), eski belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde,11 kilometrelik bir alanı kapsayan Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantısı projesinin ihalesini yapmıştı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri ve meslek örgütlerinin tepkililerine neden olan ve uzun süren bir mücadele sonunda geri çekilen ve yapımı durdurulan projenin yapımına yeniden başladı.

ODTÜ öğrencileri ve mezunları dün (26 Temmuz) ODTÜ arazisi içerisinde bulunan alanda iş makinalarının çalışmaya başladığını belirterek iş makinelerini durdurmak için alana gitti. Sosyal medya üzerinden de yayınladıkları videolarla konuyu kamuoyuna duyuran ODTÜ öğrencileri ve bileşenleri çalışma başlatılan alanda ODTÜ arazisinde yol yapımına başlandığını ve rant amaçlı bu projenin yapılmasına izin vermeyeceklerin belirtti. Öğrenciler alanda nöbet eylemine başlayarak kamuoyuna da rant projesi olan yol yapımına karşı mücadele çağrısında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada çalışmaların ODTÜ arazisi ile ilgisi olmadığını projenin “Gölbaşı-Niğde Otobanı Bağlantı Yolu” için gerçekleştirildiğini iddia etti.

 

“ODTÜ Arazisini Böldürmeyeceğiz!”

ODTÜ Mezunlar Derneği de yol yapımıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. ODTÜ bileşenlerinin alanda incelemeler yaptığı belirtilen açıklamada, “Yaptığımız incelemelerde ODTÜ Rant Yolu'nda iş makinalarının çalıştığı görülmüştür. İncek tarafından başlanılarak yolun ODTÜ arazisi içinde kalan önemli bir kesiminde alt temel malzemesi serimi yapılmış, iş makinaları tarafından çalışmalar devam ettirilmektedir” denildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasında yer alan “Gölbaşı-Niğde Otobanı Bağlantı Yolunda çalışma yapılıyor” açıklamasını hatırlatan mezunlar, açıklamada “Gölbaşı-Niğde Otobanı Bağlantı Yolu, İhale dokümanında da görüleceği gibi Bilkent-İncek Bulvarı Yolu projesinin önemli bir parçası olup içinde ODTÜ Rant Yolu'nu da barındırmaktadır” ifadelerine yer veren ODTÜ Mezunlar Derneği “Tüm bu nedenlerle; defalarca söyledik, bir kez daha yineliyoruz. ODTÜ'den geçen yol, bir rant projesidir. ‘Rant Yolu’na karşı çıkıyoruz. Geleceğimizi ranta kurban etmeyeceğiz. ODTÜ arazisini böldürmeyeceğiz! Ankara'nın son ekolojik yeşil alanı için Ankaralılarla birlikte mücadeleye devam edeceğiz!”

 

Öğrenciler İnşaat Alanında NöbeteBaşladı

ODTÜ öğrencileri ise daha önce de yapımına ilişkin mücadele yürüttükleri yol yapım projesine yeniden başlandığını, yola yeniden hafriyat döküldüğünü belirterek iş makinalarının girdiği alanda nöbet tutma kararı aldıklarını duyurdu. 'Rant Yolunda Nöbet Başlıyor!” diyen ODTÜ öğrencileri sosyal medyadan yaptıkları paylaşımda, “Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ Ormanına yapmaya çalıştığı yol projesine karşı nöbete başladık. Proje iptal edilene kadar hiçbir yere gitmiyoruz ve burada yapılacak inşaata izin vermeyeceğiz” diyerek mücadeledeki kararlılıklarını dile getirdi. Öğrenciler ve ODTÜ bileşenleri yol yapım projesine karşı kamuoyuna birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.