Adana’da Gençlik Örgütleri, 24 Şubat Perşembe günü Duygu Cafe Gençlik Meydanında bir basın açıklaması gerçekleştirdi, “Üniversiteler Faşizme Mezar Olacak” dedi.

Birkaç gün önce Akdeniz Üniversitesi'nde 3 yurtsever öğrenciye yapılan faşist saldırıyı protesto etmek için gerçekleştirilen basın açıklamasında 22 Şubat akşamı Antalya'da faşist-ırkçı bir grup tarafından arkadaşlarının saldırıya uğradığı söylenirken, öncesinde de İstanbul Üniversitesi-Beyazıt kampüsünde, Ankara'da Cebeci kampüsünde ve yine Antalya Akdeniz üniversitesinde yaşanan faşist saldırılar hatırlatıldı.

Açıklamada, “Bugün Mahirlerden, Denizlerden devraldığımız bu mirası, bulunduğumuz her alanda korumaya ve yükseltmeye devam edeceğiz. Gerektiğinde kalemimizle gerektiğinde yumruğumuzla karşınızdayız.

Sizler Yurtsever Kürt halkına, devrimci gençlere, sosyalistlere karşı her yolu mübah sayıyorsanız bizler de açıkça söylüyoruz; özsavunma temel haktır ve bundan sonra şarttır. Kendimizi her alanda savunacağız!

Üniversiteler Bizimdir!” denildi.

Dönem başında Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü’nün bir bildirge yayınlayarak üniversite içerisinde basın açıklamasından bildiri dağıtımına kadar her türlü demokratik faaliyetin ve hak talebinin yasaklandığını hatırlatan öğrenciler açıklamayı şöyle bitirdiler:

“Bizler de üniversitelerde, fabrikalarda, sokaklarda, kampüslerde ve her yerde olmaya direnişi büyütmeye ve faşist-ırkçı saldırılara karşı bulunduğumuz her alanı özgür yaşam alanına dönüştürmek için mücadele edeceğimizin sözünü yineliyoruz.

Yaşasın Yurtsever ve Devrimci öğrencilerin özgürlük kavgası! Kahrolsun Faşizm!”