Nereden çıktı bu Kiev’in “kirli bombası”? Kremlin ısrarla Kiev’deki neonazi yönetimin nükleer bileşenler içeren bir bomba hazırladığını vurguluyor. Kiev yalanlıyor. Ama... Kiev’deki faşistlerin asıl patronları panik halinde bir suskunluk içinde.

İşin ilginci, bu konu gündeme gelene kadar Rusya Savunma Bakanı Şoyu, emperyalist mevkidaşlarıyla hiçbir görüşme yapmıyordu. Adeta “ulaşılmaz” nitelikteydi onlar için. Ama bir anda İngiltere, Fransa, Türkiye ve ABD savunma bakanlarıyla doğrudan bağlantı kurdu ve Kiev’in bu “kirli bomba” hazırlıklarını dile getirdi. Şoygu, medyaya yaptığı açıklamada “kirli bomba” bilgilerini iki defa teyit ettiklerini belirtti.

Sosyal medyada kimi fısıltılar dolanıyor. Moskova’nın bu suçlamayı rastgele yapmadığı, asıl olarak MI6 (İngiliz dış istihbarat birimi) ile Pentagon arasındaki şifreli görüşmeyi ele geçirdiği ve deşifre ettiği, bu “kirli bomba” planından böylece haberdar olduğu söyleniyor. Hatta Şoygu’nun bu görüşmesinin ardından İngiltere Savunma Bakanı, alelacele Washinton’ta uçtu. Suçüstü yakalanmış olmanın paniği baskındı.

Putin de Valday Forumu’nda yaptığı konuşmada, aynı konuyu ısrarla gündeme getirdi ve “rüzgar eken fırtına biçer” dedi. Kremlin’in ısrarlı ve net vurgusuna bakınca, internette dolaşan iddiaların gerçeğe yakın olduğu sonucuna varmak olası.

Sonuçta “kirli bomba” denen şey, basitçe ortama radyoaktif serpinti yayacak bir patlayıcı düzeneğidir. Böyle bir bomba patlatıldıktan sonra emperyalist güçler “Rusya, Ukrayna’da nükleer silah kullandı” şeklinde büyük bir medya kampanyası başlatacaklar ve kendi toplumlarında panik ve korku yaratacaklar. Tüm dünyayı sürüklemeye çalıştıkları o korkunç yıkım savaşının toplumsal psikolojik zeminini bu şekilde yaratacaklar.