< Filistin’de Udai Tamimi İçin Grev

Filistinliler, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçleri tarafından bir çatışmada öldürülen Filistinli bir gencin yasını tutmak için genel grevdeydi.

Batı Şeria'nın doğusundaki Maale Adumim yerleşiminin girişinde İsrail güçleriyle girdiği bir çatışmada vurularak öldürülen Udai Tamimi'ye saygılarını sunmak için dün (20 Ekim Perşembe) bir günlük genel grev düzenlediler. Batı Şeria ve Kudüs'ün farklı bölgelerinde işletmeler, okullar ve farklı tesisler kapılarını kapattı, toplu taşıma da greve gitti.

22 yaşındaki Tamimi, 8 Ekim'de Kudüs'teki Şuafat Filistin mülteci kampı yakınlarındaki bir kontrol noktasında bir İsrail askerini öldürdüğü gerekçesi ile İsrail ordusu tarafından aranıyordu. Tamimi için yapılan 10 günlük aramada, İsrail ordusu kampın girişlerini kapattı, sağlık hizmetlerini ve okulları felç eden kuşatmalar yarattı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, 2022'nin başından bu yana İsrail güçleri 41'i çocuk, 174 Filistinliyi öldürdü. Sadece Batı Şeria'da 123 Filistinli, kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde 51 Filistinli katledildi.

Bu arada, grev günü, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail şiddeti nedeniyle, Eylül ayında vurulmuş olan 16 yaşındaki Muhammed Fadi Nuri de yaralarından dolayı hastanede hayatını kaybetti.