Akbelen nöbet alanı sabah saatlerinde jandarma tarafından basıldı, alandaki çadırlar sökülerek eşyalara el konuldu. Malzemeler Orman Müdürlüğüne götürülürken, jandarmanın baskını özel mülk olan arazi sahibinin şikayeti üzerine yapıldığı iddia edildi. Mülk sahibi ve doğa savunucularının ise böyle bir şikayet olmadığını açıkladı.

Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait Yeniköy-Kemerköy termik santrallerine kömür temini için ağaçların katledilmesine karşı İkizköylülerin mücadelesi iki yıldır sürüyor.. Akbelen nöbet alanı bu sabah saatlerinde jandarma tarafından basıldı. Nöbet alanındaki çadırlar sökülerek eşyalarla birlikte el konuldu. Çadırlar ve eşyalar Orman Müdürlüğüne götürüldü.

Jandarma baskını sırasında getirilen jammer nedeniyle de iletişim kesildi. Nöbet alanı ve çevresinde bulunanlar iletişim sağlayamadıklarını belirtti.

İkizköy halkı Karacahisar tarafından kesimin başlayabileceğini belirtti.

İkizköy avukatlarından İsmail Hakkı Atal, Akbelen Nöbeti'ne toplumsal desteğin azalması ve nöbet alanında köylüler dışında Ahmet Tatar'ın kalmasının fırsat bilindiğini ve baskının yapıldığını aktardı. Akbelen'in düşmesinin yaklaşık 30 köyü etkileyeceğini ifade etti.

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamada Akbelen'deki baskının "mülk sahibinin başvurusu" üzerine yapıldığı iddia edildi.

İkizköylüler ise böyle bir başvurunun olmadığını, arazi sahibinin 92 yaşında olduğunu, arazi sahibiyle birlikte Milas Kaymakamlığı'na gideceklerini açıkladı.

Diğer yandan Avukat İsmail Hakkı Atal, mülk sahibinin oğlunun daha önce "Baban araziyi boşaltırmazsa seni işten atarız" denilerek Limak tarafından tehdit edildiğini, arazinin kullanım hakkının da KARDOK derneğinde olduğu bilgisini verdi.

Valiliği'nin açıklamasında geçen "mülk sahibi başvurdu" beyanının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Mülk sahibi Hasan Demir Kaymakamlığa giderek, yazılı veya sözlü bir beyanının olmadığını belirtti. İddiaların asılsız olduğuna dair kaymakamlığa başvuruda bulundu.