< < İşgalciler Yenilecek, Kürt Halkı Kazanacak!

Dün gece saatlerinden itibaren, Türk ordusu, sınırda bulunan Kobane başta olmak üzere Rojava’da pek çok yere, Kandil ve Asos dağlarına ve Süleymaniye’ye hava bombardımanı başlattı. Derik, Şehba, Dirbesiye, Zirgan, Qamışlo ve Güney Kürdistan’ın belli bölgeleri sabah saatlerine kadar bombalandı. Sabah saatlerinden bu yana da hava saldırıları devam ediyor.

Bu saldırılar sonucunda hastaneler, evler yıkılırken birçok sivil insanın da hayatını kaybettiği belirtiliyor. Aynı zamanda sayı net olarak belirlenemese de hayatını kaybeden Kürt savaşçıların olduğu aktarılıyor. 2014’te IŞİD’in en barbar yöntemleri kullanarak saldırdığı ama düşüremediği Kobane, faşist devletin o günden bu yana hep hedefindeydi. Rojava’nın tamamen işgal edilmesi, devrimin boğulması ve Kürt halkının bölgedeki kazanımlarının tasfiye edilmek istenmesi en başta faşist devletin, ona arka çıkan ABD ve NATO’nun, Barzani gericiliğinin desteğiyle gerçekleşiyor. Aynı zamanda Rusya’nın da hava sahasını açtığı bilgisi geliyor. Devrimci Kürt halkı ve Rojava devrimi, bir kez daha çok geniş bir şer ittifakının saldırısı altında!

Geçtiğimiz günlerde Taksim’de gerçekleşen katliamın tepeden tırnağa faşist devletin bir planı olduğu, katliamı düzenleyenlerin kendi elemanları olan ÖSO’cular olduğu ve bu saldırının Rojava’ya yönelik yeni işgallere zemin hazırlanmak için gerçekleştirildiği bilinmelidir. “Saldırının talimatı Kobane’den geldi” denerek Rojava doğrudan hedef gösterilmiştir. Ancak herkesin bildiği gibi bu saldırının, bu acımasız katliamın Kürt halkıyla hiçbir ilgisi yoktur. Tıpkı Nazi faşizminin yalan makinesi gibi emekçileri aldatmaya yönelik bilinçli bir saptırmadan başka bir şey değildir.

Bu kapsamlı saldırının sadece bir seçim hazırlığı olduğu yönündeki görüşler de eksik ve dardır. Saldırının asıl hedefi Rojava devrimidir, onunla birlikte Türk ve Kürt emekçi halklarının devrimci mücadelesidir. Bugün Kürt halkına saldıranlar işçileri sömürenler, Alevileri katliamla tehdit edenler, gençleri geleceksizleştirenler aynı güçlerdir. Bugün halklar arasına nefret, kin, düşmanlık ekmeye çalışanların bu yalanlarına inanmayalım!

Faşizmin yaratmaya çalıştığı algı operasyonuna, şovenist histeriye kapılmamak tam aksine, halklar arasına düşmanlık eken, savaşları başlatan, işgaller düzenleyen, işçilerin en sıradan taleplerini bile gazla, copla bastıran, bizleri yoksulluğa mahkum edenlerin düzenine karşı Kürt halkıyla dayanışmayı, sokaktaki pratik eylem birliğini büyütelim!

Faşizme, yoksulluğa, işgal saldırılarına karşı bulunduğumuz bütün yerlerde sokağa çıkalım!

 

Kobane Düşmeyecek, Saltanatınız Çökecek!

Kürt Halkı Yalnız Değildir!

Yaşasın Halkların Mücadele Birliği!

Mücadele Birliği Platformu