TKEP/Leninist Merkez Komitesi 30 Nisan günü bir açıklama yayınlayarak 1 Mayıs mesajı yayınladı.

Türkiye ve Kürdistan İşçi Sınıfına, Yoksul, Emekçi Halklarına hitaben yayınlanan açıklamada, “Bu yılın 1 Mayıs'ını dünya proletaryasının, onunla birlikte Türkiye ve Kürdistan işçi sınıfının tarihsel görevle, pratik biçimde karşılaştığı koşullarda” karşılandığı söylendi.

“Bizim de dahil olduğumuz dünya koşulları iki ülke işçi sınıfının, tüm emekçi sınıflara, kapitalist düzenin aç ve yoksul bıraktığı kitlelere önderlik yaparak sömürü düzenini yıkma tarihsel görevini pratik olarak en öne çıkarmıştır.

Bu tarihsel görevin yerine getirilmesi en etkin ve en devrimci proleter enternasyonal dayanışma biçimidir. Şimdi kapitalizmi yıkma ve yerine insanlık tarihinin tanıdığı en insancıl, insana en yakışan toplumsal düzen olan sosyalizmi kurma görevini pratik olarak yerine getirmenin tüm koşulları ortaya çıkmıştır.” denilen açıklamada dünyada ve Türkiye’de içinde bulunduğumuz ekonomik ve politik koşullar hatırlatılarak, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerini Nazi faşistlerden kurtarmak için süren savaşa vurgu yapıldı.

İki ülkenin işçileri, emekçileri, yoksul, ezilen halklarına Türkiye ve Kürdistan’ın devrim ülkeleri olduğu hatırlatılarak “Bundan elli yıl önce idam sehpasında bir bayrak gibi sallanan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, diğer tüm yoldaşlarıyla birlikte yaktıkları devrim ateşiyle bize bu eşsiz mirası bıraktılar. O gün bugündür, devrim korkusu sömürücü sınıfın, tekelci sermaye sınıfının ve onun politik güçlerinin yakasını bırakmadı.

O günden bugüne Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimi sürekli gelişti ve bugün pratik bir mesele haline geldi. Türkiye ve Kürdistan'da birleşik devrim artık güncel, pratik bir sorundur. Bu koşullarda iki ülkenin işçi sınıfının, emekçilerinin, devrim güçlerinin önünde devrim ve iktidarın fethinden daha önemli, daha güncel hiç bir konu yoktur.” denildi.

Uluslararası proletaryanın birlik, mücadele ve enternasyonal dayanışma günü olan 1 Mayıs'ı bu koşullarda kutladığımız vurgulanan açıklamada en büyük enternasyonal dayanışma ve görevimizin, her ülkenin işçi sınıfının kendi ülkesinde sömürücü burjuva sınıf egemenliğini bir devrimle yıkarak sosyalizme giden yolu açması olduğu hatırlatıldı.

Açıklama, “dünya bizimle, gelecek bizimdir! Varsın emperyalist haydutlar, dünya burjuvazisi, yok oluşun kıyısında kudursunlar; insanlığı kan ve ateşle boğma tehdidinde bulunsunlar.

Biz kazanacağız!

Yaşasın Proletaryanın Uluslararası Dayanışma, Birlik ve Mücadele Günü 1 Mayıs! Yaşasın Proletarya Enternasyonalizmi!” denilerek sonlandı.

 

Açıklamanın tamamını okumak için tıklayın