< Newroz Pîroz Bê!

2022 baharı eylemlerle, umutla geldi. İşçi eylemlerinin açtığı yoldan kadınlar yürüdü ve 8 Mart’ta sokakları, meydanları doldurdu. Yine bahardayız, yine isyanda! Ve Newroz ile taçlanıyor kavganın baharı.

Yoksulluk, zamlar, işsizlik, baskılar artık canımıza tak etti. İçinden çıkılmaz hale gelen sorunlar öğrencileri, kadınları, işçileri, emekçileri, işsizleri sokaklara döktü. Her yeni gün yeni bir kesim eyleme uyanıyor. Savaş, salgın hastalıklar, ölümler, artan işsizlik, günden güne pahalılaşan yaşam... Ve yeşeren umutlar kabına sığmayan öfkeyi ateşliyor, insanlık kabuğunu kırmaya başlıyor.

Şimdi Newroz geldi! Newroz; Yeni bir gün ve yeni umutlar demektir. Demirci Kawa'nın zalim Dehaq'a karşı yaktığı isyan ateşi milyonların yüreğini hala ısıtmaya devam ediyor. Başta Kürt Halkı olmak üzere Ortadoğu halkları ayağa kalkıyor. Günler öncesinden yandı Newroz ateşleri her yerde, umut taşıdı halklara...

Şimdi isyanımızı kuşanıp, halkların mücadele birliğini örmek, tarihin bayramlarına bir adım daha yaklaşmak için bu yıl da Newroz alanlarını dolduralım, Newroz ateşlerini en güçlü şekilde harlayalım! Şimdi bizi esarete mahkum etmek isteyenlere karşı özgürlüğümüzü kazanma zamanı!


Cejna Newroz Piroz Be!

Bıjî Yekitiya Tekoşina Gelan!


Mücadele Birliği Platformu