71 devrimci kopuşunun öncülerinden ve THKO’nun militan kadrolarından Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alparslan Özdoğan’ın katledilmelerinin üzerinden 52 yıl geçti.

Bu topraklarda Sinanlar, tıpkı Denizler gibi öğrenci gençlik hareketinin içinden emekçilerin kavgasına aktılar, oradan zora dayalı devrim anlayışıyla THKO’nun kurucuları ve 71 devrimci çıkışının mimarları oldular. Onların yaktığı o görkemli ateş, bugün hala emekçi halklarımıza yol göstermekte ve sermaye sınıfının yüreğine korkular salmaktadır.

Bir feda kuşağının ve devrimde ısrarın neferleri olarak söylemek istediklerini yapacak, yapabileceklerini söyleyecek cüret, girişkenlik, kararlılık, fedakarlık ve devrimci iddiaya sahiptiler. Sinan Cemgil o dönemin sosyalist hareketinin ağır toplarıyla gencecik yaşına rağmen çok yetkince tartışabilecek bilimsel sosyalizm birikimine, üniversite gençliğini, köylüleri, emekçileri harekete geçirebilecek coşkulu bir hitabetiyle herkesin gözlerini döndüğü bir devrimciydi. İşçilerin, emekçi halkın eylemlerinde, gösterilerinde, emperyalist saldırganlığa karşı Vietnam ve Filistin halklarıyla enternasyonalist mücadeleyi yükselttiler. Bununla birlikte işçi sınıfının, yoksul köylülerin, devrimci gençliğin, devrimci bir savaş örgütü olmadan zaferi kazanamayacağını derin sınıf sezgileriyle tespit edip pratiğe giriştiler ve Nurhaklara yöneldiler. Denizler ve Sinanlar parlamentarizmden, reformizmden ve burjuva yasalcılıktan kopuşun pratiğini öğrenci gençlik mücadelesinden devrimin önderliğine soyunarak başardılar. Türkiye ve Kürdistan halklarına, faşist cellatlara karşı devrimci savaş çağrısında bulunarak, bunun pratiğini yaparak yolu açtılar.

Sermaye sınıfı ve onun gerici-faşist güçleri bu savaş çağrısının kendisi için en büyük tehdit olduğunu, emekçi halkların, devrimci gençliğin öncülerini bulduğunu hızla fark etti. Daha rüşeym halindeyken birleşik devrimimizin gencecik önderleri darağaçlarında, sokak infazlarında, hain pusularda katledildiler. Ancak Sinanları, Denizleri katlederek 71 devrimci çıkışını ezebileceğini, devrimin o büyük yürüyüşünü durdurabileceğini zannedenler, çok fena yanıldılar. 71’den bu yana kesintisiz bir şekilde süren devrim mücadelesi, yaşadığımız onlarca isyan, ayaklanma, sokak savaşları ve ısrarla sürdürülen zora dayalı devrim anlayışı sermayenin korkulu rüyası olageldi. Nurhaklardaki savaş çağrısı doğru yerde doğru zamanda tarihe bir müdahale olarak bugünümüzü ve sonuna kadar savaşma pratiğini şekillendirdi.

Nurhaklardan bugüne Sinanların, Denizlerin başlattığını bugün tamamlamak, onların düşünü zaferle taçlandırmak, bugün her zamankinden daha mümkündür. Türkiye ve Kürdistan halkları açlığın pençesinde, ezilmişliğin ve yok sayılmışlığın kıyısında, faşizmin kopkoyu karanlığına rağmen mücadele etmekten, en iyilerini bu kavgada kaybetmekten çekinmemektedir. Zindanlar, faşist baskılar, açık teröre rağmen şimdi emeğin iktidarını kurmak, gerçek özgürlük ve halk demokrasisini kurmak ve açlığa, savaşlara, yoksulluğa son vermek için Sinanların yolundan devrime yürüme zamanıdır!

SİNAN CEMGİL, KADİR MANGA, ALPARSLAN ÖZDOĞAN ÖLÜMSÜZDÜR!

ONLARA SÖZÜMÜZ DEVRİM OLACAK!

FAŞİZMİ DÖKTÜĞÜ KANDA BOĞACAĞIZ!

MÜCADELE BİRLİĞİ PLATFORMU